De här sakerna ska du inte göra i Singapore

 

 

Singapore är ett, på många sätt, väldigt unikt land. De har Asiens högsta levnadsstandard och om man mäter efter BNP är det dessutom världens tredje rikaste land. Dock åker mer än hälften av befolkningen kollektivtrafik dagligen och de är bland de få länderna att uppnå utsläppsnivåerna som är satta av Världshälsoorganisationen.

Om man ser det ur ett svenskt perspektiv finns det mycket konstiga lagar runt om i världen. Man får till exempel inte bära en glasstrut i bakfickan i Alabama och i Minnesota är det förbjudet att åka i röda bilar på söndagar. Även Singapore har en hel del udda lagar som dessutom kan ge väldigt höga straff.

Många av Singapores lagar är till för att hålla landet rent och miljömässigt fint, samtidigt som de finns till för att hålla befolkningen och utomhusmiljöerna lugna och fridfulla.

 

Här nedan kan du läsa en lista på några ovanliga lagar som finns i Singapore.

 

Förbjudet att ta med sig tuggummi in i landet

Du kommer väl ihåg själv hur äckligt det var att sitta vid skolbänken och känna något stelt gammalt tuggummi på undersidan som någon kletat fast där för flera år sen. Singapore anser att tuggummirester är ett så stort samhällsproblem att tuggummi helt förbjudits i hela landet. Om du skulle åka fast med tuggummi kan du åka på en böter på hela 7000 kr.

 

Förbjudet att skräpa ner

Om du är förstagångsförbrukare och bara kastar någonting litet som till exempel en cigarettfimp riskerar du troligtvis bara en ”liten” böter på cirka 2000 kr. Om du däremot kastar någonting större som en McDonaldspåse eller en läsk kommer det bli rättegång och troligtvis blir du dömd till samhällstjänst och böter.

 

Förbjudet att inte spola toaletten

Att inte spola toaletten efter sig är i Singapore värre än att bara vara oanständig, du bryter faktiskt mot lagen. Om du skulle bli ertappad kan du förvänta dig en dryg böter.

 

Att kissa offentligt är ännu värre. Om du funderar på att kissa i en hiss är det bara glömma det på en gång, de är försedda med apparater som upptäcker urinlukt. Om apparaten registrerar urin kommer hissen att låsa sig tills polisen kommer och hämtar dig.

 

Förbjudet att sjunga på offentlig plats

Du bryter friden om du skulle börja sjunga på offentlig plats. Skulle du bli tagen av polisen kan du förvänta sig så mycket som tre månader i fängelse för ditt brott.

 

Förbjudet att använda någon annans Wi-Fi

Utomlands kan det vara svårt att hitta internet. I Singapore ska du vara väldigt försiktig med vilka nätverk du kopplar upp dig mot. Bryter du mot den här lagen kan du få hela tre års fängelse och upp till 70 000 kr i böter.

 

Förbjudet att gå runt naken hemma

Att någon skulle ertappa dig med det här är kanske inte så troligt. Men om du springer runt naken i ditt eget hem kan du få upp till 7000 kronor i böter.

 

Förutom de här udda lagarna har Singapore även väldigt hårda straff för andra typer av brott. I många fall kan du få piskning som straff, till exempel om du sprayat graffitti på en offentlig byggnad. Om du däremot har droger i kroppen är det automatiskt dödsstraff, oavsett om du tog drogerna innan du kom till Singapore eller när du redan var i Singapore. Om du ska till Singapore och tar någon medicin ska du komma ihåg att alltid bära med dig receptet.

 

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Sladdlös portabel dammsugare

Livsstil

3-i-1 Portabel vevradio med inbyggd solcellslampa och powerbank.

Livsstil

3-i-1 Hundmat- och Vattenflaska för resan

Relaterade rabatter

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.