Den perfekta tårtan för alla tillfällen

Pavlovan är lika vacker som god.

Pavlova är en underbart härlig tårta. Marängen är fantastiskt god med sitt frasiga skal och sega inre. Den ser lyxig ut och gästerna brukar bli väldigt nöjda. Det passar fint att toppa pavlovan med alla möjliga sorters bär och frukter, vilket gör att den går att variera i all oändlighet.

Innan du sätter igång vill jag bara ge dig ett väldigt användbart tips när det kommer till maräng. Du har säkert hört att det kan vara svårt att lyckas med maräng? Det är nämligen lätt att den skär sig, att den blir stenhård eller för rinnig. För att lyckas bör du investera i en bra rostfri vispskål.

Den ska vara tillräckligt stor och ha höga kanter. Den skålen får du sedan bara använda till maränger med eventuella undantag för viss annan bakning. Det är nämligen så att minsta repa i en skål lätt kan bli ett gömställe för smuts eller fett. Det förstör genast marängen. Därför går det inte att använda en vanlig pastbunke då det alltid sitter en viss mängs fett kvar i den, även när den är nydiskad. Du kan hitta en billig rostfri bunke på stormarknad eller i mataffär. Om du vill lyckas med dina maränger så är det ett bra tips!

 

 6 personer Ingredienser

  • 4 äggvitor från stora ägg
  • 3/4 tsk vitvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 strösocker
  • 1 msk majsstärkelse (exempelvis maizena)
  • 2 tsk vaniljsocker (alternativt 1 tsk högkvalitativt vaniljpulver)
  • 2 dl vispgrädde till fyllning/toppning
  • Valfria frukter och bär till fyllning/toppning

 

Gör så här

1 ) Sätt ugnen på 225°C.

2 ) Vispa äggvitor och salt med elvisp till ett hårt skum.

3 ) Tillsätt sockret lite i taget under vispning.Fortsätt vispa tills smeten är fast och glansig, i ungefär 10 minuter.

4 ) Sänk hastigheten på elvispen och vispa försiktigt i maizena, vaniljsocker och vinäger.

5 ) Bred ut smeten i en cirkel på plåt med bakplåtspapper på, ca 20 cm i diameter (för 6 port). Var noga med att breda ut den i cirkeln utan att bearbeta den för mycket. Gör en liten grop i mitten för fyllningen.

6 ) Sätt in kakan i nedre delen av ugnen, sänk genast värmen till 125°C. Grädda i 1,5 timme utan att öppna ugnsluckan. Vrid av värmen och låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat. Detta är viktigt för att lyckas riktigt bra.

7 ) Lägg på lättvispad grädde och önskad frukt och bär precis innan tårtan ska serveras. Kom ihåg att bara fantasin sätter gränser för vilken fyllning du väljer!

Tänk på: Om du vill ha en dubbel tårta som på bilden så behöver du göra dubbel sats. Då breder du istället ut smeten som två tårtbottnar, utan en grop i mitten. Tänk på att maräng måste bakas i nedre delen av ugnen.

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Mindre än 1 vecka kvar

Gandini Guiding Sisters

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.