Det här ska du aldrig använda diskmedel till

 

 

Förra veckan skrev vi en artikel om några smarta tricks där du kan använda diskmedel, den kan du läsa här. Ävem om diskmedel är väldigt bra för väldigt mycket så finns det några områden där du absolut inte ska använda det. 

 

 

Blanda med andra medel

Du ska vara väldigt försiktig med att blanda diskmedel med andra städprodukter. Blandar du diskmedel med till exempel ammoniak eller blekmedel så kommer farliga ämnen att sväva upp i liften vilket kan skada din hälsa.

 

Gjutjärn

Att laga mat i en gjurjärnspanna är ett rent nöje och värmefördelningen är oslagbar i jämförelse med stekpannor v andra material. Du bör dock undvika att diska pannorna av gjutjärn med diskmedel. Använd istället varmt vatten och salt för att få bort matresterna. När pannan är torr sen kan du stryka på lite olivolja med vanligt hushållspapper på den.

 

Mokabryggare

Använder du en mokabryggare hemma? Den kan som du vet bli lite skitig på insidan. Även om den inte ska vara skitig så ska den i alla fall vara lite oljig. Om du använder diskmedel försvinner den feta ytan och kaffet kommer inte att smaka lika gott. Skölj istället bara av med vatten!

 

Diskmaskinen

Även om både diskmedel och maskindiskmedel är gjorda för samma sak så innehåller de helt olika komponenter. Häller du diskmedel direkt i maskinen kommer det bara att bli massvis med bubblor som riskerar att förstöra diskmaskinen. Så nästa gång du har slut på maskindiskmedel, gör det för hand eller gå ut och köp nytt!

 

Tvättmaskin

Det här kanske inte är det vanligaste men det händer faktiskt att folk stoppar diskmedel i tvättmaskinen. Diskmedel kan vara jättebra att få bort fläckar med men i så fall ska man göra det för hand. Precis som med diskmaskinen kommer det att bildas alldeles för mycket bubblor som inte alls är speciellt bra för maskinen.

 

Biltvätt

Diskmedel är faktiskt jättebra att tvätta fälgarna med, men mer än så behöver du inte tvätta. Genom att tvätta bilen med diskmedel så förstör du lacken och den kommer att mattas av. Använd hellre ordentligt medel som är gjort för det ändamålet.

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

10% på kalendrar, almanackor och sällskapsspel!

Mindre än 1 vecka kvar

Kalenderspecialisten

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

Få 12% i rabatt på inredning & möbler

Peaceofhome.se

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.