Det oumbärliga i handbagaget

Handbagage och en till liten resväska ligger på en vit hotellsäng.

Biljetter är bokade, resväskan mer eller mindre packad och om någon dag bär det av till flygplatsen. Pass, plånbok och flygbiljett brukar en bära med sig ombord flyget. Men det andra då? Det finns en rad saker som är minst lika viktiga att ha nära till hands. Missa inte att få med dig dessa oumbärliga saker i handbagaget.

Det grundläggande

Det mest grundläggande och viktiga för att göra resan smidig är dokument. Du behöver:

 • Pass
 • Biljetter och boardingkort
 • Kopia av resplanen
 • Kopior av bokningsbekräftelse för hotell och andra delar av resan
 • Adress och kontaktuppgifter till boende (behövs till immigraionsforumlär samt underlättar resa till hotellet om inte charterbuss ingår)

Komfort ombord

Själva flygresan brukar leda till lätt uttorkning och torr hud. En liten förpackning handcréme hjälper mot detta. Det kan också kännas skönt att efter en längre resa få fräscha till sig med en omgång tandborstning eller deodorant. För att förhindra svullna ben och fötter är stödstrumpor en otrolig hjälp, och en stor sjal eller tröja hjälper att motverka den kalla luften när flygplansfilten inte räcker till. För en längre resa är även öronproppar och en ansiktsmask som stänger ute ljus en bra idé. För att hålla komfort på topp packa följande:

 • Handcréme
 • Läppbalsam
 • Deodorant
 • En liten tandborste + tandkräm
 • Stödstrumpor
 • Sjal/tröja

Öronproppar + ansiktsmask

Värdesaker

Jobbigt att bli av med, och tryggt att ha nära till hands. Packa telefon, smycken, pengar, kamera och eventuellt bilnycklarna i handbagaget så att du inte riskerat att tappa bort något i transport.

Värsta scenariot

Tyvärr händer det att resväskan hamnar på villovägar. För att inte helt försättas i en situation där en helt saknar ombyte är det värt att försöka få med sig ett par rena underkläder och en fräsch t-shirt eller solklänning.

Annat bra

Vid det här laget har nog handbagaget blivit rätt så fullt. För den med plats för mer finns alltid möjligheten att packa ner lite extra läsning (om underhållning ombord inte duger), datorn som ogärna färdas i vanliga väskan och en tom flaska som kan fyllas på med vatten efter säkerhetskontrollen. Papper och penna är bra för anteckningar och du kan spendera en del av flygtiden med att titta i en guidebok efter roliga saker att se och uppleva.

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Resor

Det här knepet kommer spara mycket oro när du är på semester

Resor

Häftiga och otroliga fakta om jorden

Resor

Det här får du ta med dig i handbagaget

Relaterade rabatter

Paket

15% på allt boende hos First Camp

First Camp

Paket

5% rabatt på din resa med Detur!

Detur

Biluthyrning

Upp till 35% rabatt på din nästa hyrbil

Auto Europe

Hotell

25% på sista minuten

Radisson

Hotell

10% rabatt på din hotellvistelse

Hotels.com

Paket

500 kr rabatt på din skidresa

Lion Alpin

 • RABATTER
 • ARTIKLAR

Oktoberdeal - 23% permanent nedsatta kvalitetsviner!

Vinoteket.se erbjuder hemleverans av expertutvalda viner. Fri frakt och snabb leverans hem till dörren på en tid som passar dig – inga fler långa köer och tunga kassar!

*Erbjudandet gäller så långt lagret räcker

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.