Diskmedel kan användas till mycket mer än bara disk. Här är 8 tips!

 

 

Alla har nog en flaska diskmedel ståendes hemma. Även om man har en diskmaskin så diskar man nog alla stora grytor, stekpannor och det som inte går in i maskinen för hand. Diskmedel är bra eftersom att det är skonsamt för till exempel huden men löser samtidigt fett väldigt effektivt. Diskmedel går alldeles utmärkt att använda till mycket mer än bara att diska med och några tips kan du läsa om i den här artikeln.

 

1. Ta bort fläckar

Om du har spillt någonting på textil på till exempel en matta eller en stol kan du använda diskmedel för att få bort det. Dränk en trasa i en lösning med 1 tesked diskmedel och 5 deciliter vatten och badda på fläcken tills att den försvinner. Försök att inte gnugga, risken är att du jobbar in fläcken i tyget ännu mer.

 

2. Golv

Det fungerar alldeles utmärk att moppa golv med en hink varmvatten och diskmedel. Den här metoden rekommenderas dock bara om du har klinker, linolium eller vinylgolv och helst inte på ett trägolv. Om du har ett trägolv rekommenderas istället en riktigt golvsåpa.

 

3. Tvätta fönster

Genom att använda diskmedel får du bort de mesta av allt fett och smuts som finns på dina fönster. Därefter kan du använda dig av vanlig fönstertvätt för att få de att skina!

 

4. Tvätt

Du kan faktiskt få bort jobbiga fläckar från dina kläder genom att använda diskmedel. Häll lite diskmedel på fläcken och låt den dra några minuter innan du tvättar plagget på högsta möjliga temperatur (kolla tvättlappen så att du inte tvättar den för varmt). Det här tricket fungerar bäst på fettfläckar från till exempel olja eller någon dressing.

 

5. Smutsiga ytor

Köksbänkar, kakelplattor eller skåp fungerar utmärkt att tvätta med diskmedel. Blanda varmt vatten med lite diskmedel i en sprutflaska, spruta på ytan och torka av med en trasa.

 

6. Rengöra smycken

Du kan hälla några droppar diskmedel i en skål med bubbelvatten och lägga dina smycken i. Låta dem dra i några minuter och använd sedan en gammal tandborste för att putsa bort smutsen.

 

7. Tvätta persienner

Du kan ju försöka tvätta persienner när de hänger men enklast är att ta ner de och tvätta med vatten och diskmedel.

 

8. Hushållsapparater

Har du hushållsapparater i rostfritt stål? Rengör alla smutsiga ytor och fingeravtryck med diskmedel och varmvatten.

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tips & Trix

Ta bort rost utan kemikalier

Tips & Trix

Ta bort vita ringar på ditt bord

Tips & Trix

Vidbränd kastrull? Så här rengör du den!

Relaterade rabatter

Hälsa

Anpassad träningsschema i mobilen – just nu 15% rabatt

Trion

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Nöje

15% rabatt på valfri hyrfilm

SF Anytime

Teknik

Surfa utan rädsla för virus

ESET

Boende

Stort utbud av hjälpmedel som underlättar din vardag

CureMed

Hälsa

15% rabatt på maghälsa

Dynamic Code

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Oktoberdeal - 23% permanent nedsatta kvalitetsviner!

Vinoteket.se erbjuder hemleverans av expertutvalda viner. Fri frakt och snabb leverans hem till dörren på en tid som passar dig – inga fler långa köer och tunga kassar!

*Erbjudandet gäller så långt lagret räcker

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.