Diskmedel kan användas till mycket mer än bara disk. Här är 8 tips!

 

 

Alla har nog en flaska diskmedel ståendes hemma. Även om man har en diskmaskin så diskar man nog alla stora grytor, stekpannor och det som inte går in i maskinen för hand. Diskmedel är bra eftersom att det är skonsamt för till exempel huden men löser samtidigt fett väldigt effektivt. Diskmedel går alldeles utmärkt att använda till mycket mer än bara att diska med och några tips kan du läsa om i den här artikeln.

 

1. Ta bort fläckar

Om du har spillt någonting på textil på till exempel en matta eller en stol kan du använda diskmedel för att få bort det. Dränk en trasa i en lösning med 1 tesked diskmedel och 5 deciliter vatten och badda på fläcken tills att den försvinner. Försök att inte gnugga, risken är att du jobbar in fläcken i tyget ännu mer.

 

2. Golv

Det fungerar alldeles utmärk att moppa golv med en hink varmvatten och diskmedel. Den här metoden rekommenderas dock bara om du har klinker, linolium eller vinylgolv och helst inte på ett trägolv. Om du har ett trägolv rekommenderas istället en riktigt golvsåpa.

 

3. Tvätta fönster

Genom att använda diskmedel får du bort de mesta av allt fett och smuts som finns på dina fönster. Därefter kan du använda dig av vanlig fönstertvätt för att få de att skina!

 

4. Tvätt

Du kan faktiskt få bort jobbiga fläckar från dina kläder genom att använda diskmedel. Häll lite diskmedel på fläcken och låt den dra några minuter innan du tvättar plagget på högsta möjliga temperatur (kolla tvättlappen så att du inte tvättar den för varmt). Det här tricket fungerar bäst på fettfläckar från till exempel olja eller någon dressing.

 

5. Smutsiga ytor

Köksbänkar, kakelplattor eller skåp fungerar utmärkt att tvätta med diskmedel. Blanda varmt vatten med lite diskmedel i en sprutflaska, spruta på ytan och torka av med en trasa.

 

6. Rengöra smycken

Du kan hälla några droppar diskmedel i en skål med bubbelvatten och lägga dina smycken i. Låta dem dra i några minuter och använd sedan en gammal tandborste för att putsa bort smutsen.

 

7. Tvätta persienner

Du kan ju försöka tvätta persienner när de hänger men enklast är att ta ner de och tvätta med vatten och diskmedel.

 

8. Hushållsapparater

Har du hushållsapparater i rostfritt stål? Rengör alla smutsiga ytor och fingeravtryck med diskmedel och varmvatten.

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tips & Trix

Ta bort stearin från tyg

Tips & Trix

Gör rent mikrovågsugnen på 2 minuter

Tips & Trix

Slipa din sax hemma

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Nöje

Skicka ett blombud – nu med 15% rabatt

Euroflorist

Hälsa

Testa Yogobe kostnadsfritt i 40 dagar

Yogobe

Hälsa

Anpassad träningsschema i mobilen – just nu 15% rabatt

Trion

Nöje

15% rabatt på valfri hyrfilm

SF Anytime

Teknik

Surfa utan rädsla för virus

Mindre än 1 vecka kvar

ESET

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Ont i dina muskler och leder?

VitaePro är det självklara valet för dina muskler och leder. Har du inte testat Sveriges mest sålda kosttillskott än? Då borde du ge VitaePro en chans! Hela 9 av 10 aktiva kunder uppgav att de upplevde en effekt på muskler och leder efter att de började med VitaePro*. 

Som medlem hos Seniordeal får du 50% rabatt på VitaePro + ett tillskott för immunsystemet på köpet! 

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.