Du har 7 sekunder på dig att göra ett bra första intryck. Men det räcker!

 

 

Intuition, eller magkänsla som det också heter, är en inbyggd funktion i hjärnan och är ursprungligen en försvarsmekanism för att vi snabbt ska uppfatta faror eller hot. Forskare vid universitetet i New York har kommit fram till att man har 7 sekunder på sig att göra ett bra första intryck.

 

För att göra ett första intryck behöver man egentligen inte ens säga något utan vi dömer varandra på kroppsspråket och beteendet och drar då automatiskt slutsatser om status, kompetens och trovärdighet. Oavsett om det är en jobbintervju, ett möte eller bara en ny person i privatlivet så bör man tänka på hur man presenterar sig själv eftersom att det första intrycket lämnar ett stort avtryck i hur personen uppfattar dig och det kan vara svårt att komma över.

 

Här nedan har vi gjort en lista på saker du borde tänka på när du träffar någon för första gången.

 

Attityd

Det är viktigt att du visar upp en bra attityd med ditt kroppsspråk. Hjärtat och fötterna ska alltid peka mot personen du pratar med och tänk på att inte korsa armarna, det kan uppfattas som frånstötande.

 

Ögonkontakt

Det säger väl sig självt stt stirra rakt in i någons ögon utan att blinka är kontraproduktivt men att med jämna mellanrum hålla ögonkontakt med den du pratar med kommer att få dig att uppfattas som intresserad och mottaglig.

 

Leende

Ett leende gör att du uppfattas som en vänlig person, speciellt om du är det första som ler. Om du ler tidigt så kommer personen att känna sig uppskattad.

 

Hälsning

Att skaka hand är västvärldens sätt att hälsa på någon för första gången. Ett bra tips är att du säger något innan ni har hunnit skaka hand. Det kan till exempel vara en hälsning, och när ni sedan skakat hand och utbytt namn så kan du säga något i stil med ”trevligt att träffa dig ulla”. Då visar du att du har uppfattat personens namn och dessutom är det större chans att du har lagt det på minnet.

 

Luta dig framåt

Luta dig aldrig bakåt i en konversation, då verkar du bara ointresserad. Luta dig istället lätt framåt och korsa inte armarna. Då upplevs du som öppensinnad och mottaglig.

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

Få 12% i rabatt på inredning & möbler

Peaceofhome.se

Boende

15% rabatt på speldosor med vackert fågelkvitter!

Northmans

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.