Duka för grillfest i trädgården

Det är säsong för grillfest. 

Om du planerar en grillfest eller grillmiddag är det inte bara viktigt att maten smakar bra. Det är också viktigt att det är fint dukat och att allt ni behöver finns på plats. Låt gästerna känna sig ompysslade och lite bortskämda.

Duka vackert och praktiskt

Så här års säljs det stora mängder engångstallrikar, plastglas och plastbestick i mataffärerna. Det är självklart praktiskt att bara kunna kasta allt och slippa diska, men det är inte särskilt vackert. Dessutom är det betydligt trevligare att äta den goda maten med riktiga bestick och på vanligt porslin. Allt smakar som bäst när det ser fint ut. Lägg ner omsorg på dukningen, det kommer både du och gästerna uppskatta.

Låt maten stå i fokus och lägg upp de olika rätterna på vackra uppläggningsfat eller i fina skålar. Skär köttet med en vass kniv så snittytan blir fin och bra, det ser trevligt ut och förbättrar upplevelsen av maten. Servera gärna en fin och fräsch sallad till maten, den lyfter intrycket och blir en färgklick på bordet.

Vill du kan du lägga upp maten vackert på gästernas tallrikar och servera dem vid bordet. För höga dekorationer och blommor skapar störningsmoment när ni vill samtala, eftersom det är trevligt att kunna se varandra. Välj därför lite lägre ljuslyktor och blommor som du sprider ut över bordet. Är bordet stort kan du arrangera ljus och blommor i småvaser, ofta är det fint att placera dem tre och tre. Det ger ett harmoniskt och välordnat intryck. Tänk på att ljuslyktorna bör ha kanter som skyddar mot vinden, så att de inte blåses ut eller fattar eld på dukar och servetter.

 

  
Lägg gärna upp maten på gästernas tallrikar och servera dem vid bordet, som om de vore på restaurang.

Skapa stämning med ljusslingor

Om du har särskilda solcellsslingor är det fint att hänga dem i trädgården, gärna över bordet. Det fungerar även perfekt att använda julens utomhusslingor. Häng dem över bordet eller kanske under ett träd för att skapa mysig stämning.

Lekar och aktiviteter

Vi blir aldrig för gamla för lekar och spel. Ett klassiskt brädspel eller sällskapsspel är perfekt att plocka fram efter middagen – det finns få aktiviteter som är så gemytliga en varm sommarkväll. Du kan även sätta ihop en personlig och rolig frågesport med frågor som anknyter till dina och gästernas gemensamma upplevelser, det kommer locka fram många skratt!  

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Är frusna grönsaker bättre än färska?

Mat & Dryck

Förvara aldrig lök och potatis tillsammans!

Mat & Dryck

Fried rice – ”thailändsk pytt i panna”

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

Bli en klimathjälte med Matsmart och spara 50 kr!

Matsmart

Hälsa

15% rabatt på hälsotest!

Dynamic code

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Gåva på köpet när du beställer müsli

Mymuesli

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Oktoberdeal - 23% permanent nedsatta kvalitetsviner!

Vinoteket.se erbjuder hemleverans av expertutvalda viner. Fri frakt och snabb leverans hem till dörren på en tid som passar dig – inga fler långa köer och tunga kassar!

*Erbjudandet gäller så långt lagret räcker

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.