En grapefrukt om dagen för bättre hälsa

En halv grapefrukt som balanserar på kanten av ett glas Grapefrukt

Grapefrukt är syrlig i smaken och har en härligt uppiggande effekt på morgonkvisten. Att äta grapefrukt medför en rad positiva hälsoeffekter. Kanske dags att se över sin diet och försöka inkludera lite mer av denna fräscha citrusfrukt?

Håll vikten och sockernivå

Tydligen är citrusfrukter superba på att hjälpa till med mättnadskänsla. Grapefrukten får fettcellerna att frigöra fett vilket i sin tur minskar aptiten. En dos grapefruktjuice eller frukten som den är hjälper alltså till att hålla nere på småätandet. Ytterligare fördelar är att denna fiffiga citruspärla hjälper insulinnivån att hålla sig på en jämn nivå; med andra ord motverkar den sockerdippar.

C-vitamin till räddningen

C-vitamin (som grapefrukt är fullproppad av) stärker tänder, skelett och immunförsvaret. Det har även positiva effekter för blodkärl och hy. Andra positiva effekter som ofta nämns är att grapefrukt sänker kolesterolet och bromsar åderförkalkning. Ett bra sätt att förebygga hjärt- och kärlsjukdomar. Dock får man se upp med kombinationen grapefrukt och somliga mediciner för just blodtryck då de får en förhöjd effekt vilket kan vara skadligt.

Andra hälsoeffekter

Andra bra saker med grapefrukten är att den gör att du lättare tillgodogör dig andra vitaminer och näringsämnen du får i dig. Frukten underlättar upptag av bland annat kalcium, järn, folsyra och antioxidanter. Det är inte ännu kliniskt bevisat, men det finns teorier som säger att ämnet naringenin som finns i grapefrukt (med liknande funktion som en antioxidant) har en renande effekt på levern.

Hälsa
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

50 % rabatt på VitaePro + Gåva på köpet!

Vitaepro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.