En hyllning till skägget (och tips på hur du vårdar det)

Ett långt, stiligt skägg.

Skägget är på modet och antalet barberare sägs ha ökat kraftigt de senare året i och med den stora efterfrågan. Skägg är väldigt mycket mer än bara hårväxt i ansikte och på hals. Läs om skäggets betydelse och ta del av smarta knep på hur du vårdar skägg och mustasch!

Skägg är hår som växer på vissa hakar, halsar och kinder, men betydelsen och symboliken är mer än så. Genom tiderna har skägg tillskrivits olika positiva egenskaper som exempelvis vishet, hög social status och virilitet. Trender har kommit och gått men skägget har lyckats hålla sig kvar. En skäggig ung man på café. 

Det tycker vi om skägg

Det har gjorts en undersökning i Tyskland om just skägg. Kvinnliga deltagare i studien fick svara på frågor om vad de tyckte om skägg. Det visade sig att kvinnorna såg skäggiga män som mer sympatiska än män utan skägg. I en del av studien fick de kvinnliga studiedeltagarna bedöma fotografier på män som tittade uttryckslöst in i kameran. Bilderna på män med skägg fick många fler positiva ord och reaktioner av kvinnorna. Psykologer förklarade att det beror på att kvinnorna tillskrev de skäggiga ansiktena subjektiva egenskaper eftersom flera ansiktsdrag doldes av skäggväxten. Hurvida det är riktigt eller inte lämnar vi osagt. Hur som helst är skägget helt klart på modet!

Ernest Hemingway hade en mycket stilig skäggväxt och hade varit väldigt trendig idag.

Tips för stiligt skägg

Håll efter och ansa kanten på skägget för välvårdat och propert utseende. Var kanten ska gå beror på den skäggform du är ute efter. En tumregel är kanten inte bör gå under adamsäpplet. Tänk på att inte ha kanten för högt upp, det kan då se ut som du har en dubbelhaka. Välj en skäggform som passar ditt ansikte och din skäggväxt. Det viktigaste är att du själv trivs med ditt skägg, välj den form och längd du trivs med. Är skägget långt är det bra att använda en sax när du ansar. Kortare skägg ansas enklast med trimmer och hyvel. Använd en borste för att borsta bort de avklippta stråna.

Ta hand om skägget och tillför fukt, annars finns risken att det ser lite risigt ut. Det finns särskilda skäggoljor som mjukar upp skägget och får det att se välmående ut. Komplettera eventuellt med vax för att forma skägget och få till en perfekt form. Har du en längre mustasch kan det vara bra att köpa en särskild mustaschvax. Håll lite koll på mustaschen. Klipp nederkanten så att den går i linje med överläppen, då ser den välvårdad ut. Om du har ojämn skäggväxt ska du inte ge upp. Olika delar växer olika fort. Ansa allt till samma längd med en trimmer och ge de långsamma fläckarna tid att växa ikapp.  Källa: Illustrerad Vetenskap

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

Få 12% i rabatt på inredning & möbler

Peaceofhome.se

Boende

15% rabatt på speldosor med vackert fågelkvitter!

Northmans

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.