En pasta Bolognese med smak

Veckans recept: Pasta Bolognaise. Veckans recept: Pasta Bolognese. Tillagningstid: 30-60 min

 

Ingredienser (2 portioner):

  • 400g pasta
  • 1/2 bleksellerihuvud
  • 1 morot
  • 1 gullök
  • 1 vitlökklyfta
  • 2 msk matolja
  • 500g köttfärs
  • 2 dl krossade tomater
  • 2msk tomatpuré
  • 2dl röttvin
  • 1dl vatten
  • salt
  • peppar
  • Parmesanost
  • Basilikablad

Redskap: stor kastrull, mellanstor kastrull, kniv, skärbräda, stekpanna, slev, stekspade.

 

Tillagning:

  1. Börja med att sätta på en stor kastrull med saltat vatten och koka pastan tills den är al denté.

  2. Skär ner sellerin, moroten och löken och fräs i panna med 1msk olja tills de är mjuka.

  3. Fräs köttfärsen i omgångar så att den blir ordentligt brynt. -Blanda köttfärs och grönsaker i en kastrull, deglacera köttfärspannan med rött vin i en minut för att få ur alla smaker och häll sedan ned i kastrullen. Lägg i krossade tomater, tomatpuré och vatten i kastrullen och låt koka i ca 60 min. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar. 4. Värm upp pastan med lite olja i en kastrull och lägg på tallrik, lägg på den härliga köttfärssåsen och toppa med parmesan och basilikablad. Njut!
Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

1000:- rabatt på resor till Spanien!

Mindre än 1 vecka kvar

Airtours

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

10% på kalendrar, almanackor och sällskapsspel!

Mindre än 1 vecka kvar

Kalenderspecialisten

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.