En pasta Bolognese med smak

Veckans recept: Pasta Bolognaise. Veckans recept: Pasta Bolognese. Tillagningstid: 30-60 min

 

Ingredienser (2 portioner):

  • 400g pasta
  • 1/2 bleksellerihuvud
  • 1 morot
  • 1 gullök
  • 1 vitlökklyfta
  • 2 msk matolja
  • 500g köttfärs
  • 2 dl krossade tomater
  • 2msk tomatpuré
  • 2dl röttvin
  • 1dl vatten
  • salt
  • peppar
  • Parmesanost
  • Basilikablad

Redskap: stor kastrull, mellanstor kastrull, kniv, skärbräda, stekpanna, slev, stekspade.

 

Tillagning:

  1. Börja med att sätta på en stor kastrull med saltat vatten och koka pastan tills den är al denté.

  2. Skär ner sellerin, moroten och löken och fräs i panna med 1msk olja tills de är mjuka.

  3. Fräs köttfärsen i omgångar så att den blir ordentligt brynt. -Blanda köttfärs och grönsaker i en kastrull, deglacera köttfärspannan med rött vin i en minut för att få ur alla smaker och häll sedan ned i kastrullen. Lägg i krossade tomater, tomatpuré och vatten i kastrullen och låt koka i ca 60 min. Pressa i en vitlöksklyfta och smaka av med salt och peppar. 4. Värm upp pastan med lite olja i en kastrull och lägg på tallrik, lägg på den härliga köttfärssåsen och toppa med parmesan och basilikablad. Njut!
Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Veckans recept – viltfärsgryta

Mat & Dryck

Täck aldrig matresterna med aluminiumfolie

Mat & Dryck

Veckans recept – Saftig kyckling med basilikasås

Relaterade rabatter

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.