En underbar tid!

 

En stilla dans!

Njut av livet som nybliven pensionär!

Vad ska man hitta på när jobbåren är över? Omställningen kan vara svår ibland , men med tiden så är det dags att börja njuta av det nya härliga livet som pensionär. Vi vill tipsa dig om hur du kan förgylla din nya tillvaro, utan att det gör hål i plånboken.

 

 • Ta sovmorgon

Tänk vad skönt att slippa väckas av väckarklockan! Sov tills du vaknar av dig själv, njut av din frukost och läs morgontidningen eller titta på morgon-tv  i lugn och ro.

 • Skaffa hund

 En hund ger både sällskap och motion. Amerikanska studier visar att många hundägare är i bättre fysisk form än icke-hundägare och det kan bland annat leda till att minska hjärtsjukdomar. Det har också visat sig att äldre människor som har hund behöver gå till doktorn mer sällan än de som inte har hund. Och är du ensam så är det en bra möjlighet att knyta nya kontakter. 

 • Hitta släktingar från från förr

Hur långt tillbaka i tiden kan du komma? Möjligheterna är goda att du kan ta dig  tillbaka flera hundra år i tiden tack vare kyrkböckerna. Visste du att kyrkans präster var skyldiga ända från 1600-talet  att föra kyrkbok om invånarna i sin socken eller församling. På Riksarkivets hemsida hittar du massa bra tips på hur du börjar. Testa och ta reda på din historia!

Man vet aldrig vilka man kan hitta!

 • Gå en kurs

Ta chansen att lär dig mer om något som du inte hade tid med när du jobbade. Eller varför inte prova att lära dig något helt nytt? Lär dig dansa, laga Thailändsk mat, ett nytt språk, listan kan göras lång.

 • Njut av vardagen

Ta en promenad , läs en bra bok, lyssna på favoritmusiken, eller ta en fika med dina vänner Det är de små guldkornen i vardagen som förgyller den, och som ökar ditt välbefinnande.

 • Håll kontakt med dina vänner

Håll kontakten med dina vänner,  umgås, ring, skriv, sms:a, mejla och chatta. Vänskap är bland det finaste som finns, och den ska man vårda och vara rädd om.

Träffa dina vänner!

 • Tycker du om att läsa?

Ordna en bokklubb! Dra ihop ett gäng vänner som träffas för att umgås och diskutera senast lästa boken. Ett härligt sätt att inspireras till att läsa annat än det du brukar. 

 • Bry dig om dina medmänniskor

Till exempel som stödjare inom sjukvården för svårt sjuka och ensamma personer. Eller kanske känner du någon granne eller vän som behöver stöd och hjälp i vardagen.

 • Träna

Rör på dig ute i friska luften och träna styrkan och smidigheten. Det är bra för både kropp och själe. Och det är inte alls nödvändigt att köpa en massa dyra träningsredskap. 

 • Sjung

Alla kan sjunga, tro det eller ej! Att sjunga tillsammans med andra frigör bland annat endorfiner, kroppens eget morfin, och då blir du på bra humör. Välj och vraka bland olika körer, det finns säkert någon som sjunger den musiken som du tycker om. Forskare har också upptäckt att körsång har lugnande effekt på hjärtat och är bra för lungorna. 

 

Att tänka på inför pensionen. Läs mer här!

 

Lycka till med ditt nya liv!

 

 

 

 

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Tips & Trix

Ta bort stearin från tyg

Tips & Trix

Gör rent mikrovågsugnen på 2 minuter

Tips & Trix

Slipa din sax hemma

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Nöje

Skicka ett blombud – nu med 15% rabatt

Euroflorist

Hälsa

Testa Yogobe kostnadsfritt i 40 dagar

Yogobe

Hälsa

Anpassad träningsschema i mobilen – just nu 15% rabatt

Trion

Nöje

15% rabatt på valfri hyrfilm

SF Anytime

Teknik

Surfa utan rädsla för virus

Mindre än 1 vecka kvar

ESET

 • RABATTER
 • ARTIKLAR

Ont i dina muskler och leder?

VitaePro är det självklara valet för dina muskler och leder. Har du inte testat Sveriges mest sålda kosttillskott än? Då borde du ge VitaePro en chans! Hela 9 av 10 aktiva kunder uppgav att de upplevde en effekt på muskler och leder efter att de började med VitaePro*. 

Som medlem hos Seniordeal får du 50% rabatt på VitaePro + ett tillskott för immunsystemet på köpet! 

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.