En underbar tid!

 

En stilla dans!

Njut av livet som nybliven pensionär!

Vad ska man hitta på när jobbåren är över? Omställningen kan vara svår ibland , men med tiden så är det dags att börja njuta av det nya härliga livet som pensionär. Vi vill tipsa dig om hur du kan förgylla din nya tillvaro, utan att det gör hål i plånboken.

 

 • Ta sovmorgon

Tänk vad skönt att slippa väckas av väckarklockan! Sov tills du vaknar av dig själv, njut av din frukost och läs morgontidningen eller titta på morgon-tv  i lugn och ro.

 • Skaffa hund

 En hund ger både sällskap och motion. Amerikanska studier visar att många hundägare är i bättre fysisk form än icke-hundägare och det kan bland annat leda till att minska hjärtsjukdomar. Det har också visat sig att äldre människor som har hund behöver gå till doktorn mer sällan än de som inte har hund. Och är du ensam så är det en bra möjlighet att knyta nya kontakter. 

 • Hitta släktingar från från förr

Hur långt tillbaka i tiden kan du komma? Möjligheterna är goda att du kan ta dig  tillbaka flera hundra år i tiden tack vare kyrkböckerna. Visste du att kyrkans präster var skyldiga ända från 1600-talet  att föra kyrkbok om invånarna i sin socken eller församling. På Riksarkivets hemsida hittar du massa bra tips på hur du börjar. Testa och ta reda på din historia!

Man vet aldrig vilka man kan hitta!

 • Gå en kurs

Ta chansen att lär dig mer om något som du inte hade tid med när du jobbade. Eller varför inte prova att lära dig något helt nytt? Lär dig dansa, laga Thailändsk mat, ett nytt språk, listan kan göras lång.

 • Njut av vardagen

Ta en promenad , läs en bra bok, lyssna på favoritmusiken, eller ta en fika med dina vänner Det är de små guldkornen i vardagen som förgyller den, och som ökar ditt välbefinnande.

 • Håll kontakt med dina vänner

Håll kontakten med dina vänner,  umgås, ring, skriv, sms:a, mejla och chatta. Vänskap är bland det finaste som finns, och den ska man vårda och vara rädd om.

Träffa dina vänner!

 • Tycker du om att läsa?

Ordna en bokklubb! Dra ihop ett gäng vänner som träffas för att umgås och diskutera senast lästa boken. Ett härligt sätt att inspireras till att läsa annat än det du brukar. 

 • Bry dig om dina medmänniskor

Till exempel som stödjare inom sjukvården för svårt sjuka och ensamma personer. Eller kanske känner du någon granne eller vän som behöver stöd och hjälp i vardagen.

 • Träna

Rör på dig ute i friska luften och träna styrkan och smidigheten. Det är bra för både kropp och själe. Och det är inte alls nödvändigt att köpa en massa dyra träningsredskap. 

 • Sjung

Alla kan sjunga, tro det eller ej! Att sjunga tillsammans med andra frigör bland annat endorfiner, kroppens eget morfin, och då blir du på bra humör. Välj och vraka bland olika körer, det finns säkert någon som sjunger den musiken som du tycker om. Forskare har också upptäckt att körsång har lugnande effekt på hjärtat och är bra för lungorna. 

 

Att tänka på inför pensionen. Läs mer här!

 

Lycka till med ditt nya liv!

 

 

 

 

 

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

1000:- rabatt på resor till Spanien!

Mindre än 1 vecka kvar

Airtours

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

10% på kalendrar, almanackor och sällskapsspel!

Kalenderspecialisten

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

 • RABATTER
 • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.