Pudra gärna kakan med florsocker och/eller kakao innan servering.
Den här underbart kladdiga och saftiga kakan är förvånansvärt enkel att baka. Perfekt när du vill svänga ihop något när fikagästerna är på intåg, eller när du bara vill lyxa till det lite till kaffet. Se vårt recept och njut av en härlig kaka!
Ingredienser
- 250 g mörk choklad av bra kvalitet
- 150 g smör (normalsaltat)
- 4 ägg
- 4 msk strösocker
- 1 msk vetemjöl
Gör så här
1 ) Börja med att sätta ugnen på 180 grader (inte varmluft).
2 ) Ta fram en form med löstagbar kant, cirka 25 centimeter i diameter. Smöra formen.
3 ) Finhacka chokladen och lägg den i en skål eller bunke (sm tål värme).
4 ) Smält smöret i en kastrull på spisen och slå det sedan varmt över chokladen. Rör genast om tills chokladen har smält och det blivit en slät smet.
5 ) Ta fram en separat bunke och vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
6 ) Blanda äggsmeten med den chokladen.
7 ) Tillsätt mjölet och vispa med elvisp tills det är en slät, väl blandad smet.
8 ) Häll smeten i formen och grädda kakan nedre delen av ugnen i cirka 15-20 minuter. Den här kakan är en slags kladdkaka och ska därför stelna på ytan, men fortfarande vara kladdig inuti. Det gör inget om ytan spricker lite i ugnen.
9 ) Pudra gärna över lite florsocket och sedan kakao på kakan när den svalnat, det blir väldigt dekorativt.
10 ) Serveras som den är eller med lättvispad grädde och bär. Du kan även grovhacka Daim och strö över kakan inför servering, det blir fantastiskt gott!
Trevlig fikastund!