Enkel panna med fläskfilé och timjan

En krämig fläskfilé kan vara bland det godaste som finns. Enkel att tillaga passar den här rätten lika bra att servera mitt i veckan som på lördagskvällen. Smaklig måltid!

 

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g fläskfilé
  • 2,5 dl matlagningsgrädde (en liten tetra)
  • ½ tärning svampbuljong (ger fin smak)
  • 10-15 körsbärstomater eller babyplommontomater
  • 1-2 msk grovhackad färsk timjan
  • Smör eller rapsolja till stekning
  • 3 dl ris av valfri sort
  • Salt och peppar (efter tycke och smak)

 

 

Gör så här

1 ) Koka riset efter förpackningens anvisningar. Om det ska koka länge så kan du tillaga köttet under tiden.

2 ) Skär köttet i skivor. Ta fram en stekpanna och stek det på ungefär 2 minuter på varje sida.

3 ) Häll i grädden i pannan över köttet. Tillsätt buljongtärningen och tomaterna. Låt koka i 2-3 minuter under omrörning (se så att det inte bränner vid). Smaka av med salt och peppar. Strö över grovhackad timjan.

4 ) Serveras med ris och eventuellt en fräsch grönsallad.  

 

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Accessoarer

Du får 100kr att handla för hos Buyersclub!

Buyersclub

Hälsa

10% rabatt på vitaminer och mineraler!

Din Vitamin

Mat

15% på Smakbox!

Smakbox

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.