Enkelt recept på foliebakad lax med örter och citron

Veckans recept: Foliebakad lax med citron och örter. Veckans recept: Foliebakad lax med citron och örter. Tillagning, runt 10 min

 

Ingredienser (1 portion):

  • 180 g laxfilé per/person
  • 1 citron
  • 1 knippe timjan
  • 1 knippe rosmarin
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2msk frukt te
  • 1msk chiliflakes(går även bra med paprikapulver eller  cayennepeppar)
  • 1msk dillfrön
  • 1msk fänkålsfrön
  • 1msk anisfrön
  • 1msk korianderfrön

 

Redskap: kolgrill, folie, kniv, skärbräda

Tillagning:

1.Börja med att mixa eller mortla alla kryddor till kryddblandningen.

2. Lägg laxen på en bit folie och spraya på olja, krydda sedan laxen med kryddblandningen, salt och svartpeppar och lägg på ett knippe timjan och ett knippe rosmarin.

3. Skiva upp en citron och placera över fisken, slå in paketet och grilla i 8-10 minuter!

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Gör en lyxig påskbrunch

Mat & Dryck

Så har du alltid vin till matlagningen

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.