Enkla kikärtsbiffar

Vad sägs om en vegetarisk hamburgare gjord på kikärtor?

Kikärtsbiffar är nyttigt, gott och enkelt. Dessutom är de perfekta att frysa in och plocka fram efter behov. Testa att äta dem i ett grovt bröd som hamburgare eller med fräscha grönsaker till. De flesta kombinationer passar fint.

 4-6 portioner Ingredienser

  • 2 burkar kikärtor á 400 g (alternativt samma mängd som du kokat själv)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-1,5 msk maizena
  • 2-3 msk hackad persilja (alternativt fryst hackad persilja)
  • Salt och vitpeppar efter smak
  • Smör eller margarin till stekning
  • 1 ägg

Gör så här

1 ) Skölj kikärtorna väl i kallt vatten och låt rinna av

2 ) Skala och hacka lök och vitlök

3 ) Mosa kokärtor, lök , vitlök och persilja noga med gaffel eller med stavmixer/matberedare

4 ) Blanda i salt, peppar och maizena

5 ) Rör ner ägget

6 ) Forma smeten till bollar och platta till så de blir 1 cm tjocka biffar

7 ) Stek i ca 3-4 min på vardera sida, använd låg till medelhög värme

8 ) Serveras varma eller kalla med de tillbehör som önskas  


Ät dem tillsammans med grönsaker i pitabröd – en perfekt matsäck!  

Mat & Dryck
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mat

15% på Smakbox!

Ny!

Smakbox

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid!

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.