Vad sägs om en vegetarisk hamburgare gjord på kikärtor?
Kikärtsbiffar är nyttigt, gott och enkelt. Dessutom är de perfekta att frysa in och plocka fram efter behov. Testa att äta dem i ett grovt bröd som hamburgare eller med fräscha grönsaker till. De flesta kombinationer passar fint.
4-6 portioner Ingredienser
- 2 burkar kikärtor á 400 g (alternativt samma mängd som du kokat själv)
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1-1,5 msk maizena
- 2-3 msk hackad persilja (alternativt fryst hackad persilja)
- Salt och vitpeppar efter smak
- Smör eller margarin till stekning
- 1 ägg
Gör så här
1 ) Skölj kikärtorna väl i kallt vatten och låt rinna av
2 ) Skala och hacka lök och vitlök
3 ) Mosa kokärtor, lök , vitlök och persilja noga med gaffel eller med stavmixer/matberedare
4 ) Blanda i salt, peppar och maizena
5 ) Rör ner ägget
6 ) Forma smeten till bollar och platta till så de blir 1 cm tjocka biffar
7 ) Stek i ca 3-4 min på vardera sida, använd låg till medelhög värme
8 ) Serveras varma eller kalla med de tillbehör som önskas
Ät dem tillsammans med grönsaker i pitabröd – en perfekt matsäck!