Enkla knep för att spara pengar

Ofta när det handlar om att spara pengar så fokuserar man på de stora utgifterna. De små beloppen i vardagen är minst lika viktiga för att få plånboken att må bra. Många bäckar små blir ju så småningom en ganska så stor å.

 

Kontanter istället för kort

Vissa tycker det känns diffust att handla med kort hela tiden, att det är svårt att hålla räkning på köpen. Numer finns det visserligen butiker och restauranger som endast godtar kort, men om du föredrar kontanter så kan det vara klokt att ta ut beloppet du har att röra dig med så att du ser vad du spenderar.

 

Köp sällan och satsa på kvalitet

Hoppa över impulsköpen och REA-köpen. Behöver du verkligen den tröjan eller den prylen – egentligen? När du väl ska köpa något så se till att investera i bra kvalitet. Då kommer du behöva handla mer sällan, vilket blir billigare i längden. Ett plagg av bra kvalitet kommer hålla längre och klara fler vändor i tvättmaskinen. Ofta säljs det plagg och prylar bra kvalitet i second hand-butiker, kvaliteten på vissa föremål var ju ofta bättre förr.

 

Ta del av familjerabatter på FamilyDeal. Rabatter på mängder av varumärken till dig som är förälder och har barn mellan 0-18 år.

 

Variera klädseln

Brukar du tänka att du “inte har något att ha på dig”? Förmodligen har du fler användbara plagg och accessoarer än du tror. Utmana dig själv och se till att byta ut något varje dag i två veckor, mot sådant du har i garderoben. Det kan handla om att variera slips, sjal, kjol, blus, skjorta med mera. De där plaggen längst bak i garderoben är kanske finare på än vad du minns. När du sedan vill handla nytt så kan du handla second hand, det är bra för plånbok och miljö. Dessutom får du något som alla inte har, och det är ju alltid roligt att vara personlig och skilja sig från mängden.

 

Klipp dig hemma

Om du har en kortklippt eller rakad frisyr så kan det vara smart att lägga en slant på en bra klippmaskin. Om du är osäker så kan du kanske be en vän hjälpa till. Tänk på att ha bra verktyg och en nackspegel eftersom resultatet blir därefter.

 

Förbud mot snabbmat och halvfabrikat.

Snabbmat samt hel- och halvfabrikat är dyrt och onyttigt. Besluta dig för att inte lägga ett öre på sådan mat igen. Den bästa maten är den som lagas från grunden med bra råvaror, så som vi gjorde mer förr. Ät mat som är nyttig, mättar mer, räcker längre och tar hand om din kropp.

 

Hoppa över flaskvatten

Vatten på flaska är en väldigt dum idé. Vi har fantastiskt fint vatten i våra kranar. Hoppa över flaskvatten för både miljöns och plånbokens skull. Om du känner att du måste dricka bubbelvatten så är det bättre att lägga några hundralappar på en kolsyremaskin och göra bubblet hemma – med det egna kranvattnet.

 

Räkna antal gånger

När du ska köpa ett plagg eller en pryl, rannsaka då dig själv och svara på frågan “hur många gånger kommer jag egentligen använda denna?”. Om du svarar en låg siffra är det förmodligen inte värt att göra inköpet. Köp istället sådant som du faktiskt kommer använda, det blir mer ekonomiskt.

 

Planera matinköpen noga

Nummer ett när det kommer till att handla mat är att aldrig handla på tom mage. När du är hungrig eller sötsugen kommer du förmodligen köpa sådant du inte behöver. Planera en matlista varje vecka och köp hela veckans matranson på en och samma gång. Det blir billigare och dessutom bättre för miljön eftersom det kommer bli mindre matsvinn. Dessutom är det klokt att låta säsongen styra valen av råvaror, även det är bra för plånbok och miljö. Laga sedan mat på rester. Potatisen från i förrgår blir som ny i en omelett eller när du rostat den i ugnen.

 

Skippa gymkort och träna hemma

Om du brukar träna på gym ofta så är det förmodligen en bra investering för dig. Många brukar dock köpa träningskort som bara blir liggandes. Att träna hemma är gratis och dessutom mer flexibelt då du kan träna när du har tid.

 

Rabattkoder för hela familjen hos FamilyDeal! Du som har barn mellan 0-18 år kan nu ta del av exklusiva rabatter.

Ekonomi
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Ekonomi

Därför är flytträtten för pensioner viktig för dig

Ekonomi

Så får du koll på dina fribrev

Ekonomi

Utnyttja flytträtten – låt inte tjänstepensionen ligga kvar hos din gamla arbetsgivare

Relaterade rabatter

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

Ekonomi

Här är din present från Tryggsam! 🔑

Tryggsam

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.