Enkla spartips

spartips

Att få pengar över och samtidigt försöka njuta är inte alltid det enklaste med en knaper budget. Här kommer lite tips som kan hjälpa dig på vägen.

Se över dina nuvarande avtal

Det går i princip att förhandla om allt. Vad betalar du för din hemförsäkring, el, ränta, bredband? Ring alla leverantörer och prata med dem. Oftast räcker det att säga att du funderar på att byta. Kom ihåg att det är mycket billigare att behålla dig som kund än att få en ny kund för företaget. Man betalar i princip alltid mer än vad man skulle kunna.

Jämför allt du köper

Om du känner att du inte vill ringa in till varje specifikt företag så kan vi rekommendera flera prisjämförelsesajter för att se om du kan få ned priset: Compricer.se – Övergripande jämförelsetjänst. Här kan du jämföra försäkringar, telefoni, lån m.m. Elskling.se – Här kan du jämföra ditt elavtal och på hemsidan skriver man att man i snitt sparar 1800 kr per år åt kunderna Prisjakt.nu – Om du ska handla specifika produkter så rekommenderar vi att du tittar här först för att se vart du kan hitta den billigaste produkten Lendo.se – Hjälper dig jämföra privatlån bland olika banker Flygresor.se – Jämför flygstolar och hittar det billigaste alternativet.

Få råd att resa

Alla förtjänar att resa, och det kan du också! Tänk på att mycket går att få billigare vid udda tidpunkter. Vill du resa billigt? Att resa på udda dagar eller årstider kommer sänka priserna dramatiskt. När ska jag resa? Vi rekommenderar att åka januari-april och november fram till början på december Vilka bolag ska jag åka med När man jämför priser på tex Flygresor.se så bör man veta att många flygbolag inte syns. Vi rekommenderar att du gör en sökning där, men även att du går in direkt på Ryanair, Wizzair, Norwegian, Airberlin m.fl. för att söka din resa. Google har också tagit fram en tjänst som heter Google Flights där du kan jämföra flyg Vad mer kan jag göra? Utöver våra tips ovan, så rekommenderar vi att du antingen bokar en resa långt i förväg, eller om du har flexibiliteten att resa sista-minuten.

Upplev mer

Det finns mängder med evenemang som inte kostar en enda krona. Detta kan vara allt från större evenemang arrangerade av städerna eller mindre träffar för grupper med olika intressen såsom boule.  Se över vad som sker i just din stad! Vi rekommenderar att du tar en tittar på sajter för lokala turistbyråer där det ofta finns kalendrar på vad som sker.

Njut av seniorrabatter

Om du vill göra det enkelt för dig själv, har du som senior tillgång till massor med seniorrabatter. Många glömmer bort att man med ett par enkla klick kan få rabatt på det mesta, oftast på varumärken du redan köper idag och betalar fullt pris för. Som 55+ kan man exempelvis få gratis seniorrabatter på Seniordeal.se.  

Ekonomi
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Ekonomi

Därför är flytträtten för pensioner viktig för dig

Ekonomi

Så får du koll på dina fribrev

Ekonomi

Utnyttja flytträtten – låt inte tjänstepensionen ligga kvar hos din gamla arbetsgivare

Relaterade rabatter

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.