Enklare vardag med snabbare matlagning

Förenkla matlagningen med lite förberedelser. Vi listar ett par tips för att laga mat snabbare. Förenkla matlagningen med lite förberedelser. Vi listar ett par tips för att laga mat snabbare.

Ibland har man helt enkelt inte tid till att ägna flera timmar åt att laga mat. Mitt i vardagsstressen ska det går fort. Undvik halvfabrikat och spara tid genom att planera lite i förväg och lyd ett par råd på hur du kan spara tid på vägen.

Vattenkokare

Använd vattenkokare för att göra varmvatten. Det är betydligt mer energivänligt och går snabbare att värma vatten med en vattenkokare än i micron än på spisen. Undantaget är för induktionshällar som kan vara lika snabba på att ta vatten från ljummet till kokande, men för gamla stenplattor på spisen är vattenkokare ett bättre val.

Frysta råvaror

Räds inte frysta grönsaker eller råvaror. Det är alltid klokt att undvika halvfabrikat, men att hälla ner en liten portion fryst spenat eller en halv förpackning färdighackade grönsaker tar bort förberedelsetiden att själv stå och skala och hacka. När tid finns kan du själv förbereda grönsaksblandningar du vill använda längre fram.

Redskap

Tyvärr kan det ta upp mer plats i kökslådorna, men specialverktyg underlättar matlagningen. Ödsla inte tid på att stå och hacka eller skiva grönsaker; använd en matberedare, månlandare, press, skärare eller delare.

Dubbla portioner

Passa på att laga halva middagen redan innan. Dubbla portioner av en rätt är utmärkt för att göra sig en matlåda till kommande lunch och kan även användas för att minska tillagningstiden nästa gång rätten görs. Spaghetti och köttfärssås? Gör dubbel sats köttfärssås och frys in det extra. Bara att värma på nästa gång och koka lite spaghetti till.

Välj rätt efter tid

Ris tar lång tid att koka. Potatismos har lång förberedelsetid och en gratäng bör stå i ugnen ett bra tag innan den är redo att förtäras. Alternativa tillbehör till rätten så som couscous eller bulgur har betydligt kortare koktid och är klar inom loppet av ett par minuter.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Är frusna grönsaker bättre än färska?

Mat & Dryck

Förvara aldrig lök och potatis tillsammans!

Mat & Dryck

Fried rice – ”thailändsk pytt i panna”

Relaterade rabatter

Mat

Bli en klimathjälte med Matsmart och spara 50 kr!

Matsmart

Hälsa

15% rabatt på hälsotest!

Dynamic code

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Gåva på köpet när du beställer müsli

Mymuesli

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

100 % förnybar el från Skellefteå Kraft

Genom vårt seniorerbjudande får du just nu 100 % förnybar el till ett schyst pris.

Du får:
– Rörligt elpris med 3,75 öre rabatt på elpriset i 3 år.
– Ingen månadsavgift i 12 månader.
– Förnybar el från norrländsk vind- och vattenkraft.

Se ditt elpris och teckna avtal enkelt – klart på några minuter.

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.