Extraordinär weekendresa i kärlekens huvudstad

Destination: Paris

Weekendresa extraordinär i Paris. Inspireras av denna destination.

Weekendresa extraordinär i Paris. Inspireras av denna destination. Paris är på lagom avstånd för att upplevas över en långhelg eller weekendresa. Knip billiga biljetter och för runt 2000 kr/person är du där i ett nafs. Paris är en gammal kulturstad som bjuder på mängder av upplevelser oavsett intressen. För en romantisk känsla bjuder staden på mysigt hotellboende, vinprovningar och vackra restauranger. För familjebesöket finns bland annat Disneyland, sevärdheter och museum.

Äta

Upplev matkulturen. Ät på fik, testa sötsaker och bakverk på ett pâtisserie och njut av kvällsmat på ett bistro eller brasserie.

Upplev matkulturen. Ät på fik, testa sötsaker och bakverk på ett pâtisserie och njut av kvällsmat på ett bistro eller brasserie. Standardfrukost på fik i Paris består av croissant och svart kaffe, så det kan vara klokt att äta frukost på hotellet innan ni styr stegen därifrån för dagens äventyr. Missa inte chansen att uppleva äkta ett tvättäkta pâtisserie, franskt konditori. Med sötsaker i mängder och ljuva bakverk som éclair, macarons, mille­feuille kommer du säkerligen hitta en ny favorit. För kvällsmål står valet mellan bistro eller brasserie. Det förstnämnda bjuder på avskalad dekor, enklare mat och en något överkomligt prissatta rätter, ofta stuvningar eller basmat. Brasserie tar ett steg mot det formella hållet men behåller en avslappnad atmosfär och alkoholmeny.

Shoppa

Shopping i Lafayette. Takkupol i detta fantastiska varuhus.

Shopping i Lafayette. Takkupol i detta fantastiska varuhus. Modemetropol med plats för dyra designermärken, vintage och varuhusshopping. Generellt har butiker stängt på söndagar och öppet övriga dagar mellan klockan 9 och 19. Söndagsshopping finns tillgängligt på vissa större varuhus eller butiker i distrikt med hög genomströmning av turister. Några av de största varuhusen i Paris är: Lafayette, Printemps, Carrousel, Hermes, Louis Vuitton, Forum des Halles. Vintage hittar du runt Rue Tiquetonne, och genom att besöka Rue St-Antoine eller Rue de Rivoli hittar du märken och butiker som är snällare mot plånboken såsom Manga, Zara, Berska och H&M.

Uppleva

Sighteeing. Monumentet som syns på bilden är katedralen Notre-Dame.

Sighteeing. Monumentet som syns på bilden är katedralen Notre-Dame. Kända monument inkluderar Effieltornet, Panthéon, Notre-Dame, Triumfbågen och Sacré-Coeur. Museum som är intressanta att uppsöka är Louvren där Mona Lisa hänger, Musée d’Orsay, Musée de Rodin och Musée National d’Arte Modern. Ett besök till Versaille, tidigare kungligt slott och tillhåll för bland annat Marie Antoinette, är ett måste för den som har en extra dag. Missa inte La Promenade Plantée som är en upphöjt järnvägsbana som har gjorts om till att fungera som gågata med utsikt över staden. För den äventyrslystne finns det guidade turer i Paris katakomber. Annars är det bara att vandra i staden, uppleva bra mat och shopping.

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Resor

Bisarra lagar i Nordkorea

Resor

Resebokningar ökar efter vaccinbesked

Resor

Det här knepet kommer spara mycket oro när du är på semester

Relaterade rabatter

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Mindre än 1 vecka kvar

Gandini Guiding Sisters

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.