Få bananerna att hålla längre

Det kan vara svårt att hinna äta en hel klase bananer innan de blir bruna och gamla, därför har vi samlat några knep som gör att dina bananer håller längre.

I nästan alla artiklar och listor som handlar om hur man sparar mer pengar i vardagen så är storhandling en av punkterna. Vissa saker, som frukt och grönt, kan dock vara väldigt svårt att storhandla när man är många i hushållet. Bananer är en av de frukterna som mognar väldigt snabbt och därför har vi gjort en lista på hur du kan få de att leva så länge som möjligt.

 

Ta ur de ut påsen

Bananer avger en gas som heter etylen, vilket gör att bananerna mognar snabbare. Om du låter bananerna ligga kvar i påsen kommer de att stängas in med etylengasen och bli bruna snabbare.

 

Plasta in och låt de vara tillsammans

Ta inte loss bananerna utan låt de sitta kvar i en klase. Plasta dessutom in ändarna (alltså där de sitter ihop) med lite plastfolie så överlever de längre.

 

Ät de brunaste först

De brunare bananerna avger mest etylengas och därför är det bäst om du tar de först och inte låter de ligga kvar med de andra bananerna.

 

Häng upp bananerna

Bananer klarar sig faktiskt längre om du är upphängd någonstans. Om du har plats och några krokar så häng upp klasen!

 

Kylskåpet

Som du säkert vet blir bananer snabbt bruna om de ligger i kylskåpet. Det betyder dock inte att de är övermogna utan det är bara skalet som påverkas av kylan. Fruktköttet klarar sig längre i kylskåp än i rumstemperatur.

 

 

Om dina bananer börjar bli bruna bortom räddning kan det vara smart att frysa in bananerna, antingen hela eller i bitar. Det är perfekt när du är sugen på att göra en smoothie eller milkshake.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Mindre än 1 vecka kvar

Gandini Guiding Sisters

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.