Fem lättskötta växter

Det är väldigt fint att ha växter hemma då man får in en helt annan dimension i sin inredning. Det är också väldigt nyttigt eftersom att växter omvandlar koldioxid till syre.

Tyvärr har inte alla av oss gröna fingrar och kan få vilka växter som helst att växa och blomma. Då är det tur att det finns lättskötta blommor som alla kan sköta om utan att de vissnar. Här kommer en lista med några exempel:

 

Kalatea – Kalatean är en vackert grön växt med stora mörkgröna mönster på sina blad. Den här växten ska förvaras inomhus, helst inte under 18 grader. Det räcker dessutom att den står i ett ljust område och behöver därför inte direkt solljus.

Kardemumma – Kardemummaplantan är en relativt hög växt som ska planteras i en stor kruka när sommaren kommer. Den ska förvaras i ett halvskuggigt område och måste vattnas måttligt. Det som gör kardemumman så speciell är att den doftar otroligt gott vid beröring.

Peperomia – Peperomia är lättskött och trivs bäst i ett ljust fönster. Den ska vattnas rikligt och torkas ut mellan vattningarna

Aloe vera – En vanlig ingrediens i diverse mediciner och hudsalvor. Den trivs bäst i solen, gärna på altanen under sommaren och behöver bara vattnas sparsamt varannan vecka. När man odlar aloe vera brukar det skjut upp nya skott runt omkring växten, när dessa har blivit ungefär fyra centimeter kan man plantera om dem i en ny kruka.

KaktusDet finns många olika sorters kaktusar i olika former och färger. Det de har gemensamt är att de är väldigt lättskötta och kräver nästan inget vatten överhuvudtaget. Kaktusen lagrar vatten i stammen och du behöver inte vara orolig om du har glömt att vattna den.

Trädgård
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Trädgård

Kasta aldrig bort dina lökskal igen

Trädgård

Bli av med myggor och fästingar så här enkelt

Trädgård

Få blombuketten att hålla längre

Relaterade rabatter

Mobilabonnemang

Teckna superbilligt seniorabonnemang från 9 kr/mån i 4 mån hos Hallon!

Ny!

hallon

Boende

Teckna förmånligt elavtal hos Storuman Energi!

Storuman Energi

Nöje

10% på kalendrar, almanackor och sällskapsspel!

Kalenderspecialisten

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Hälsa

Testa VitaePro till 50% och vinn mat för 10 000 kr!

VitaePro

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.