Focaccia med smak av Italien

En riktigt god focaccia smakar som Italien en varm sommardag. Den frasiga ytan kombinerat med brödets luftighet, det blir inte bättre än så. Den här focaccian bakar du enkelt i långpanna.

 

Ingredienser (2 plåtar)

  • 25 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten (ca 37 grader)
  • 0,5 dl olivolja (gärna jungfruolivolja)
  • 7 dl vetemjöl special
  • 2 msk flytande honung
  • 1-1,5 msk flingsalt
  • 3-4 kvistar färsk rosmarin
  • ca 250 g körsbärstomater
  • Extra olivolja och flingsalt till plåten och till utbakning

 

Gör så här 

1 ) Häll i vattnet i en bunke.

2 ) Smula ner jästen och rör om så att den löses upp.

3 ) Vispa i olivolja, salt och honung.

4 ) Tillsätt försiktigt mjölet och arbeta till en deg, knåda i ca 4-5 minuter.

5 ) Lägg över bakduk och låt jäsa i ca 35 minuter.

6 ) Sätt på ugnen på 240 grader (varmluft 220 grader).

7 ) Mjöla bakbord och tippa ut degen, dela i två delar.

8 ) Knåda snabbt tills de båda degarna håller samman bra.

9 ) Lägg på två oljade plåtar med flingsalt i botten

10 ) Platta ut de båda degarna tills de är ca 1,5 cm tjocka. Låt jäsa under duk tills de har fått dubbel storlek, det tar ca 30 minuter.

11 ) Ta av dukarna och gör små gropar i degarna med fingrarna. Dela tomaterna i två delar och tryck ner i groparna. Strö över rosmarin och salt samt ringla över olivolja.

12 ) Baka i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills ytan är gyllene.

13 ) Serveras varm eller kall som tillbehör till buffé eller middag.    

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.