Fransk potatissallad till sommarens grillmiddagar

Skala potatisen så att den kan dra åt sig såsen och smakerna ordentligt.

 

Fransk potatissallad smakar fantastiskt till nästan allt grillat, vegetariskt som kött. Sväng ihop den inför nästa grillafton och njut!

 

 Ingredienser

  • 800 g fast potatis (gärna färskpotatis)
  • 4 schalottenlökar
  • 1/2 dl hackad dill och persilja

Ingredienser till såsen

  • 1 – 1 1/2 msk kapris
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den tills den är precis lagom (den ska inte falla sönder).
  2. Skala löken och skiva den.
  3. Blanda alla ingredienserna till såsen noga i en skål.
  4. Skiva potatisen medan den fortfarande är varm eller jummen och lägg den i en skål.
  5. Lägg i schalottenlök, dill och persilja i potatisskålen.
  6. Häll över såsen och vänd försiktigt runt så att allt blir täckt.
  7. Låt det hela stå och “dra till sig” en stund.
  8. Strö över kapris vid servering och dekorera gärna med en kvist persilja.
  9. Denna potatissallad kan serveras jummen eller kall och är god även efter en dag i kylen. Njut!

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Hälsa

Få mer kunskap om din hälsa – 25% rabatt på alla hälsokontroller

Ny!

Vital

Hälsa

Behandla artros hemifrån med digital fysioterapi på bara 5 minuter om dagen!

Ny!

Joint Academy

Ekonomi

Kan vi erbjuda dig en bättre bolåneränta?

Ny!

Landshypotek Bank

Nöje

Släktforska med Ancestry i 14 dagar gratis!

Mindre än 1 vecka kvar

Ancestry

Husdjur

Låt ditt testamente hjälpa djuren!

Djurens Rätt

Hotell

Utforska fjällen och få 15% rabatt!

Lappland Resorts

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.