Skala potatisen så att den kan dra åt sig såsen och smakerna ordentligt.
Fransk potatissallad smakar fantastiskt till nästan allt grillat, vegetariskt som kött. Sväng ihop den inför nästa grillafton och njut!
Ingredienser
- 800 g fast potatis (gärna färskpotatis)
- 4 schalottenlökar
- 1/2 dl hackad dill och persilja
Ingredienser till såsen
- 1 – 1 1/2 msk kapris
- 1 msk vinäger
- 2 tsk fransk senap
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 3 msk olivolja
- 1 msk vatten
Gör så här
- Skala potatisen och koka den tills den är precis lagom (den ska inte falla sönder).
- Skala löken och skiva den.
- Blanda alla ingredienserna till såsen noga i en skål.
- Skiva potatisen medan den fortfarande är varm eller jummen och lägg den i en skål.
- Lägg i schalottenlök, dill och persilja i potatisskålen.
- Häll över såsen och vänd försiktigt runt så att allt blir täckt.
- Låt det hela stå och “dra till sig” en stund.
- Strö över kapris vid servering och dekorera gärna med en kvist persilja.
- Denna potatissallad kan serveras jummen eller kall och är god även efter en dag i kylen. Njut!