Fransk potatissallad till sommarens grillmiddagar

Skala potatisen så att den kan dra åt sig såsen och smakerna ordentligt.

 

Fransk potatissallad smakar fantastiskt till nästan allt grillat, vegetariskt som kött. Sväng ihop den inför nästa grillafton och njut!

 

 Ingredienser

  • 800 g fast potatis (gärna färskpotatis)
  • 4 schalottenlökar
  • 1/2 dl hackad dill och persilja

Ingredienser till såsen

  • 1 – 1 1/2 msk kapris
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vatten

Gör så här

  1. Skala potatisen och koka den tills den är precis lagom (den ska inte falla sönder).
  2. Skala löken och skiva den.
  3. Blanda alla ingredienserna till såsen noga i en skål.
  4. Skiva potatisen medan den fortfarande är varm eller jummen och lägg den i en skål.
  5. Lägg i schalottenlök, dill och persilja i potatisskålen.
  6. Häll över såsen och vänd försiktigt runt så att allt blir täckt.
  7. Låt det hela stå och “dra till sig” en stund.
  8. Strö över kapris vid servering och dekorera gärna med en kvist persilja.
  9. Denna potatissallad kan serveras jummen eller kall och är god även efter en dag i kylen. Njut!

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Elektrisk Rengöringsborste för disk och annat!

Boende

V-formad burköppnare

Mat & Dryck

Knivset med 6 delar med non-stickbeläggning.

Relaterade rabatter

Boende

Algarve, din soliga destination, året runt!

Go2Algarve

Boende

Upp till 50% + 6% extra på rea hos SOVA!

SOVA

Ekonomi

Di Digital – 3 månader för ENDAST 19 kr!

Dagens industri

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Boende

Smart belysning från Philips Hue – ta del av våra fantastiska erbjudanden

Philips Hue

Hälsa

Uppdaterad formula för dina muskler. Specialpris för seniorer 129 kr!

VitaePro

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.