Förhindra och motverka fotsvett

 

 

För vissa personer är illaluktande fötter och fotsvett inte ens ett problem. Även om de promenerar en mil i gympadojjor luktar deras fötter ingenting alls. Andra personer, däribland redaktionen, skulle aldrig ens komma på tanken att använda skor utan strumpor.

 

Förutom att fötterna luktar surkål så fastnar odören även i skorna och ibland kan det vara extremt svårt att motverka. Som tur är finns det flera smart tricks man kan göra för att förebygga och förhindra fotsvett.

 

Använd strumpor

Det här är väl den mest självklara punkten som vi dessutom redan har diskuterat lite kring. Strumpor är enkla att byta och tvätta så det är helt klart bättre att odören fastnar i dem än i skorna.

 

Använd anti-perspirant

Visste du att fötterna har fler svettkörtlar än någon annan del på kroppen? Det är alltså inte så konstigt att vi svettas en hel del i det området. Köp en spray-deo eller en roll-on som du bara använder till fötterna. 

 

Spraya på fötterna innan du går och lägger dig och skölj av på morgonen. Gör detta varje kväll i 5 nätter i sträck och sedan kan du fortsätta med att göra det 1-2 gånger i veckan. Du kommer svettas mycket mindre på dina fötter.

 

Drick vatten

Att ha en stabil vätskebalans kan faktiskt hjälpa dig att svettas mindre. Se till att dricka ordentligt med vatten hela dagarna eller så kan du göra egen vätskeersättning som vi har skrivit om i den här artikeln.  ARTIKEL

 

Fotbad med munskölj och ättika

Ja det här kan låta lite konstigt men ättika och munskölj dödar bakterierna på dina fötter och får de att dofta gott igen. Alkoholen i ättikan får dessutom, precis som deon, fötterna ätt svettas mindre. 

 

Häll upp lika delar ättika, munskölj och vatten i en balja och stoppa ner fötterna i cirka 15 minuter. Upprepa det här ett par dagar i rad för maximal effekt.

Tips & Trix
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Ny!

Gandini Guiding Sisters

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

Få 12% i rabatt på inredning & möbler

Peaceofhome.se

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.