Förnya med tapet

Lite tapet kan göra stor skillnad

Ibland kommer suget att göra om där hemma. Kanske räcker det inte att byta gardiner, att städa och piffa till det som vanligt. Det bästa är att du inte behöver köpa nya möbler eller renovera för att uppdatera hemmet och få det att kännas nytt och fint. Genom att använda helt vanliga tapeter kan du på ett snabbt, enkelt och roligt sätt uppdatera stilen och få det att kännas riktigt bra.

En personlig fondvägg

Det är riktigt roligt att välja tapeter nu för tiden. Det finns så oerhört mycket att välja på. Du kan väldigt enkelt skapa ditt eget motiv eller mönster genom att beställa fototapet och låta företaget i fråga trycka upp ett foto du älskar. Det kan vara en vacker landskapsbild från en semesterresa till en exotisk plats eller en bild på familjen. Bara fantasin sätter gränserna. Med fototapet bör du dock vara lite försiktig – en fondvägg brukar vara alldeles tillräckligt. Annars kan intrycket bli för intensivt. Anpasa val av tapet efter rummet i fråga.

 


Många beställer tapet av favoritfotot på barn eller barnbarn. Det blir nog inte mer personligt än så.  

 

 


Vad sägs om att ha det här vackra landskapet på väggen? 

Rama in favorittapeten

Kanske har du renoverat ett gammalt hus och har kvar bitar av den gamla tapeten? Skär då till den i lagom storlek och rama in den. Med en äldre tapet kan en guldram från en loppis eller antikaffär passa perfekt. Om tapeten du vill rama in är mer modern och grafisk kan en extravagant guldram fakriskt vara helt perfekt. Kontrasterna i stilarna skapar en snygg effekt. Ett tips är att beställa riktigt vackra tapetprover från en tapetbutik på nätet. Passa på att köpa ett ark illustrerat av ett riktigt proffs. Det kommer göra sig väldigt bra i en vacker ram – det blir som ett konstverk.

 


En vacker gammal tapet i en fin ram blir till ett konstverk.

 

Tapetsera möbler

Köp en tapetrulle med ett möster du verkligen gillar ge exempelvis en trälåda, ryggen på en gammal “skolstol” eller ytorna på en bokhylla lite kärlek. När du ska tapetsera möbler så behöver du tänka på att välja de som har släta ytor. Räkna med att det kommer bli lite repor på tapeten om du använder möbeln flitigt.  Tapetsera därför en möbel som kommer att fungera som ett blickfång eller smycke, inte den stol du sitter på varje dag. Ett tips är att gå på loppis eller se vad som säljs på andrahandssidor på nätet. Det någon annan tröttnat på kan mycket väl vara exakt det du letar efter. Med lite tapet på en gammal hylla har du en helt unik mökel som lätt blir ett samtalsämne när du har gäster.

 

 

Uppdatera en lampskärm

En alldaglig lama får lätt ett annat utseende med hjälp av lite tapet. Kanske har du redan testat att limma på ett fint tyg på en slät lampskärm? Då kommer det här vara en enkel match för dig. Skär helt enkelt ut en remsa i lagom storlek och rulla den runt skärmen. Du fäster enkelt tapeten med lim i skarven. Tänk bara på att en lampskärm ofta är något konformad. Placera därför skärmen på tapeten och rulla den samtidigt som du drar streck med blyerts. Då får du helt rätt mått.

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Spola aldrig ner mjöl i slasken

Boende

Rengör din madrass i 3 enkla steg

Boende

Därför ska du hälla mjöl i diskhon

Relaterade rabatter

Boende

15% rabatt på bohagsflytt

Stadsbudet

Boende

10% rabatt på belysning

Lysman

Boende

10 % rabatt på kvalitativa köksredskap

Kitchentime

Boende

10% rabatt på inredning och design

Confident Living

Boende

Sveriges lägsta elpriser + 6 fria månadsavgifter

Greenely

Boende

10 % rabatt på mattor

Mattkoncept

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

på mobilabonnemang i
3 månader hos hallon!​

Du som medlem hos Seniordeal kan nu skaffa Hallons mobilabonnemang 55+ 3GB för endast 8 kr/mån i 3 månader.


Fria samtal & SMS ingår + 25GB surfpott! (Därefter 89 kr/ mån). 

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.