Försmak av sommaren

Veckans recept: Grillad korv, kyckling och fläskkaré Veckans recept: Grillad korv, kyckling och fläskkaré

Nu när det blivit kyligare väder igen så är det lite svårt att föreställa sig att sommaren är på väg. Kom i rätt stämning genom att damma av grillen där hemma och bjud in vänner på grillfest. Ta på er ett extra lager kläder och njut av årets första grillupplevelse!

 Ingredienser 4 portioner

  • 4 st fläskkaréer
  • 4 st urbenade kycklinglår
  • 4 st chorizo
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st citroner
  • 2 st lime
  • 4 msk råsocker
  • kryddblandning till kyckling:

    • 2 msk vitlökpulver
    • 2 msk lökpulver
    • 2 msk torkad timjan
    • 2 msk torkad oregano
    • 1 msk torkad basilika
    • 1 msk torkad rosmarin

  • Kyddblandning till fläskkaré:

    • 2 msk paprikapulver
    • 1 msk cayennepeppar
    • 2 msk torkad gräslök
    • 1/2 msk kanel
    • 2 st nejlikor
    • 1 msk farinsocker

Redskap

Kolgrill, tång, sprayflaska, kniv

 

Gör så här

1 ) Börja med att mixa eller mortla ihop kryddblandningarna. Krydda köttslagen rikligt med kryddblandningarna, salt och peppar.

2 ) Skåra korven.

3 ) Spraya allting med olja och grilla. Grilla korv, kyckling och karrén

4 ) Halvera citron och lime, doppa i sockret och grilla tills de är gyllenbruna.

5 ) Servera allting på ett fat eller en skärbräda och pressa över den söta citron- och limesaften över köttet.

6 ) Njut av maten och (kanske) årets första grillupplevelse!

 

Snart är grillsäsongen äntligen här!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Fräscha örter och grönsaker

Boende

Roterande borste med multimunstycke

Livsstil

Sprayflaska med hällfunktion till olivolja och vinäger

Relaterade rabatter

Boende

Prova Råd & Rön – 3 nr för 45 kronor

Råd & Rön

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.