Veckans recept: Grillad korv, kyckling och fläskkaré
Nu när det blivit kyligare väder igen så är det lite svårt att föreställa sig att sommaren är på väg. Kom i rätt stämning genom att damma av grillen där hemma och bjud in vänner på grillfest. Ta på er ett extra lager kläder och njut av årets första grillupplevelse!
Ingredienser 4 portioner
- 4 st fläskkaréer
- 4 st urbenade kycklinglår
- 4 st chorizo
- olja
- salt
- svartpeppar
- 2 st citroner
- 2 st lime
- 4 msk råsocker
- kryddblandning till kyckling:
- 2 msk vitlökpulver
- 2 msk lökpulver
- 2 msk torkad timjan
- 2 msk torkad oregano
- 1 msk torkad basilika
- 1 msk torkad rosmarin
- Kyddblandning till fläskkaré:
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk cayennepeppar
- 2 msk torkad gräslök
- 1/2 msk kanel
- 2 st nejlikor
- 1 msk farinsocker
Redskap
Kolgrill, tång, sprayflaska, kniv
Gör så här
1 ) Börja med att mixa eller mortla ihop kryddblandningarna. Krydda köttslagen rikligt med kryddblandningarna, salt och peppar.
2 ) Skåra korven.
3 ) Spraya allting med olja och grilla. Grilla korv, kyckling och karrén
4 ) Halvera citron och lime, doppa i sockret och grilla tills de är gyllenbruna.
5 ) Servera allting på ett fat eller en skärbräda och pressa över den söta citron- och limesaften över köttet.
6 ) Njut av maten och (kanske) årets första grillupplevelse!
Snart är grillsäsongen äntligen här!