Frusna grönsaker kan vara bättre än färska – Men inte alltid!

 

 

Frusna grönsaker är ett perfekt komplement till färska grönsaker eftersom att man kan ha dem i frysen utan att vara rädd för att de ska ruttna och behöva slängas. I vissa fall är det t.o.m. mer näring i frusna grönsaker än i färska.

 

 

När man fryser grönsaker förväller man dem för att öka hållbarheten. Tyvärr kan den processen försämra näringsvärdet. Dock försämras näringen väldigt marginellt men vissa vitaminer är klart känsliga än andra till exempel folat eller vitamin c.

 

När man tillverkar frusna grönsaker skördar man dem när de mår som bäst, alltså när de är perfekt mogna. Färska grönsaker skördar man dock tidigare och sedan får de mogna under transporten istället. När frukt och grönt får mogna under transport så har de inte hunnit utveckla alla vitaminer och näringsämnen som de hade gjort om de skördats när de var mogna. I det fallet är det betydligt nyttigare med frusna grönsaker.

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

7 av 10 personer har för varmt i sitt kylskåp

Hälsa

Du ska INTE spola kallt vatten om du har bränt dig

Hälsa

Så här kan man förebygga demens

Relaterade rabatter

Hälsa

Prova träningsappen Vitala 30 dagar gratis!

Vitala

Glasögon

15% på hörapparater & hörselskydd hos Synsam

Synsam

Hälsa

10% rabatt på vitaminer och mineraler

Greatlife.se

Hälsa

20% rabatt på utomhus- & friluftskläder

Daily Sports

Glasögon

Slipp glasögon och linser! Exklusivt erbjudande – kostnadsfri undersökning

Memira

Hälsa

Halva priset på Omega-3 samt gåva på köpet!

Vesterålens Naturprodukter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.