Frusna grönsaker kan vara bättre än färska – Men inte alltid!

 

 

Frusna grönsaker är ett perfekt komplement till färska grönsaker eftersom att man kan ha dem i frysen utan att vara rädd för att de ska ruttna och behöva slängas. I vissa fall är det t.o.m. mer näring i frusna grönsaker än i färska.

 

 

När man fryser grönsaker förväller man dem för att öka hållbarheten. Tyvärr kan den processen försämra näringsvärdet. Dock försämras näringen väldigt marginellt men vissa vitaminer är klart känsliga än andra till exempel folat eller vitamin c.

 

När man tillverkar frusna grönsaker skördar man dem när de mår som bäst, alltså när de är perfekt mogna. Färska grönsaker skördar man dock tidigare och sedan får de mogna under transporten istället. När frukt och grönt får mogna under transport så har de inte hunnit utveckla alla vitaminer och näringsämnen som de hade gjort om de skördats när de var mogna. I det fallet är det betydligt nyttigare med frusna grönsaker.

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Öronproppar för noice-cancellation

Hälsa

Portabel massagepistol i miniformat

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.