Frusna grönsaker kan vara bättre än färska – Men inte alltid!

 

 

Frusna grönsaker är ett perfekt komplement till färska grönsaker eftersom att man kan ha dem i frysen utan att vara rädd för att de ska ruttna och behöva slängas. I vissa fall är det t.o.m. mer näring i frusna grönsaker än i färska.

 

 

När man fryser grönsaker förväller man dem för att öka hållbarheten. Tyvärr kan den processen försämra näringsvärdet. Dock försämras näringen väldigt marginellt men vissa vitaminer är klart känsliga än andra till exempel folat eller vitamin c.

 

När man tillverkar frusna grönsaker skördar man dem när de mår som bäst, alltså när de är perfekt mogna. Färska grönsaker skördar man dock tidigare och sedan får de mogna under transporten istället. När frukt och grönt får mogna under transport så har de inte hunnit utveckla alla vitaminer och näringsämnen som de hade gjort om de skördats när de var mogna. I det fallet är det betydligt nyttigare med frusna grönsaker.

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Ekologisk mat – bättre för hälsan?

Hälsa

5 saker du kan göra för att förbättra din sömn

Hälsa

Gör fötterna mjuka med avokado

Relaterade rabatter

Hälsa

16% rabatt på golf- och träningskläder

Daily Sports

Hälsa

Har glasögonen gått sönder?

Glasögonverkstan

Hälsokost

30% rabatt på två produkter!

WellBeSleep

Hälsokost

50% rabatt i två månader + gratis frakt

Vitalplus

Hälsa

15% på kontaktlinser hos Lensia

Lensia

Hälsokost

50% på Maxulin

Norvital Maxulin

  • RABATTER
  • ARTIKLAR
Nyhet! Bäst prisade italienska rödvinet på flaska, från populära Casteloro – 59 kr! (alkoholinformation)

Casteloro Vino Rosso är ett mycket smakrikt vin med en inbjudande doft av mogna plommon, körsbär, kryddor och vanilj. Smaken som är generöst fruktig leder över till ett harmoniskt avslut