Förvara aldrig din olivolja bredvid spisen

 

Hemma hos mig, precis till vänster om spisen står alltid rapsolja, olivolja, salt och peppar för att det ska vara enkelt att pytsa i lite när jag lagar mat. Majoriteten av alla har sin olivolja precis som jag, alldeles bredvid spisen. Om du har det är det dags att du flyttar på den.

 

Det har visat sig att smaken på olivolja kan bli väldigt influerad av värmen från spisen. Det är främst olivoljan som är ”extra virgin” som kan bli förstörd och faktum är att även i bra temperaturer håller en öppnad flaska olivolja oftast inte mer än sex månader innan den blir förstörd.

Det som händer när man har oljan bredvid spisen är att den inte har lika lång hållbarhet och därför kommer att börja smaka konstigt. När oljan går ut är den inte farlig att förtära men den kommer att smaka lite som nötter och vinäger, förvisso två goda smaker men knappast det man vill uppnå med olivolja.

 

Oljan trivs bäst i 14-18 grader så att ställa in den i ett skåp framöver är att rekommendera!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Är frusna grönsaker bättre än färska?

Mat & Dryck

Förvara aldrig lök och potatis tillsammans!

Mat & Dryck

Fried rice – ”thailändsk pytt i panna”

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

Bli en klimathjälte med Matsmart och spara 50 kr!

Matsmart

Hälsa

15% rabatt på hälsotest!

Dynamic code

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Gåva på köpet när du beställer müsli

Mymuesli

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Oktoberdeal - 23% permanent nedsatta kvalitetsviner!

Vinoteket.se erbjuder hemleverans av expertutvalda viner. Fri frakt och snabb leverans hem till dörren på en tid som passar dig – inga fler långa köer och tunga kassar!

*Erbjudandet gäller så långt lagret räcker

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.