Förverkliga drömmen – flytta utomlands!

Kanske vill du bo i ett varmt och exotiskt land?  

Har du länge haft en dröm att köpa hus eller lägenhet utomlands? Då är du en av många. Ett stort antal svenskar längtar efter värme, sol och en friare livsstil med mindre stress och press.

Det finns lika många bostadsdrömmar som det finns människor. Din dröm skiljer sig säkerligen en hel del åt från många andras. Oavsett om du är ute efter att bosätta dig på heltid i ett annat land eller köpa en semesterbostad så har du ett antal krav och önskemål. Innan du börjar leta så bör du därför skriva ner vad du vill få ut av flytten och bostaden – det kommer då bli lättare att hitta vad du söker!

Välj klimat

Är själva orsaken till drömmen att du vill komma bort från regn, snö, rusk och blåst? Då bör du sätta det kravet i fokus. Välj i så fall ett land, och region av det landet, där temperatur och nederbörd är som du önskar under den tid du ska vara där. Vill du istället ha ett boende i ett kallare land med mycket snö och bra skidbackar? Sätt då det kravet i första hand. Klimatet kan du ju aldrig ändra på.

 


Kanske är det snön och bergen som lockar mest?

 

Utgå ifrån intressen

Vad kommer du vilja göra på fritiden? Kanske är det viktigt med ett stort utbud av restauranger inom gångavstånd? Kanske vill du kunna gå på bio och teater varje kväll eller så vill du bo flera mil från närmsta granne? Ta hänsyn till detta, annars kan du komma att ångra flytten längre fram.

 


Om du har ett fritidsintresse så är det bra att ta hänsyn till det när du letar boende i utlandet

Kultur och språk

Om du kan få det du önskar både i Frankrike och Italien – vilket av länderna skulle du föredra att bo i? Kan du redan språket eller vill du lära dig? Hur mycket vill du integreras? Kultur skiljer sig mellan olika länder, mellan delar av länder och mellan stad, by och landsbygd. Utgå ifrån dig själv och hur du tror att du skulle trivas och hur snabbt du vill integreras.


En stuga på landet är mångas dröm. 

 

 

Testa att bo 

Ett smart tips är att testbo på platsen innan du köper. Antingen kan du åka dit på semester och då undersöka platsen närmare, eller så hyr du ett boende och flyttar dit på prov. Det är ofta lätt att ha en viss uppfattning i förväg som sedan visar sig vara felaktig. Det är självklart bra att våga testa sina drömmar men det är lättare att testa om det inte står mycket pengar på spel med en gång.

Fråga runt

Ta kontakt med utlandssvenskar som bor på platsen och ta reda på vad de tycker är bra och mindre bra. De har kanske råkat ut för något som du kan lära dig av. Det är vanligt att utlandssvenskar hjälper varandra, så våga fråga!

 

Lokal mäklare

Ibland går det att hitta bra utlandsboende på egen hand, antingen via nätet eller på plats. Det finns dock väldigt mycket att hålla reda på, ett fastighetsköp ser väldigt annorlunda ut i många länder jämfört med i Sverige. Dessutom kan det tillkomma extra kostnader som du inte räknat med. Ta därför kontakt med en pålitlig och kunnig mäklare som kan guida dig och hjälpa dig att ta fram intressanta objekt. Mäklaren kan dessutom språket.

 

Åk på visningsresa

Som du kanske redan känner till så finns svenska mäklare representerade i vissa andra länder. I dessa fall kan du ta hjälp av dem att hitta drömboendet. De kan guida dig genom hela processen på svenska vilket kan underlätta väldigt mycket. Har du tur så kan du åka på en så kallad visningsresa som delvis sponsras av mäklarfirman. Du kan då gå på flera visningar under tiden du är på plats och förhoppningsvis hitta drömboendet. Lycka till!

 

 
Vad sägs om denna vy? 

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Hemlarm med abonnemang

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Relaterade rabatter

Boende

15% rabatt på ALLT hos Electrolux!

Ny!

Electrolux

Boende

Få 15% rabatt hos Dammsugarpåsar.nu!

Mindre än 1 vecka kvar
Ny!

Dammsugarpåsar.nu

Boende

10% rabatt hos Bemz!

Ny!

Bemz

Boende

Få 50 kr rabatt på utemöbler hos VidaXL!

Ny!

VidaXL

Boende

Spara 100kr hos Markslöjd!

Mindre än 1 vecka kvar
Ny!

Markslöjd

Boende

Spara pengar med ett 100% bra elavtal!

Ny!

Skellefteå Kraft

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.