Fyra signaler på att du äter för mycket socker

Vi människor är riktiga sockertorskar och även om vissa hellre dricker läsk medan andra äter kakor så är sockret det som får igång oss.

Precis som med allting så kan det förstås bli för mycket av det goda men förutom att gå efter siffrorna på vågen finns det några andra signaler som visar om du äter alldeles för mycket socker. De kan du läsa om här under.

 

Hjärndimma

Hjärndimma, eller brain fog som man säger på engelska, är faktiskt precis som det låter. Du känner att din mentala kapacitet är dimmig och du kan ha svårt att koncentrera dig eller komma ihåg saker. Sockret får dina blodsockernivåer att gå upp och ner vilket göra att hjärnan blir förvirrad

 

Huvudvärk

Det ökade blodsockret får blodkärlen att dra ihop sig vilket kan orsaka huvudvärk. Om du ofta har huvudvärk utan att förstå varför kan du sluta med socker några dagar så kan det hjälpa.

 

Humörsvängningar

Under sockertoppar är man ofta väldigt glad och energisk men så fort den snabba energin går ur en kan man lätt bli nedstämd, sur och lättirriterad.

 

Trötthet

Som sagt går snabb energi från socker ofta ned lika snabbt som det gick upp och därför kan du känna dig väldigt trött. Om du istället äter långsamma kolhydrater som pasta, potatis eller ris kommer du att hålla en jämn energinivå under en mycket längre period.

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

50 % rabatt på VitaePro + Gåva på köpet!

Vitaepro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.