Ägg – en riktig vitaminbomb


Det finns många skäl att äta ägg varje dag. 

Vi vet alla att ägg är nyttigt, men faktum är att det är ännu nyttigare än vad som sagts tidigare. Förutom att ägg innehåller protein och gör dig mätt och belåten så får du i dig höga doser av D-vitamin. Goda skäl att börja dagen med ett ägg till frukost!

 

D-vitamin

D-vitaminbrist gör oss trötta och hängiga. Ofta är det svårt för oss uppe i norr att få i oss tillräckligt med D-vitamin på vinterhalvåret, när solen lyser med sin frånvaro. Faktum är att det är bra att äta livsmedel med högt innehåll av D-vitamin, året om. Forskare har kommit fram till att den typ av D-vitamin som finns i äggulan, så kallad 25(OH)-vitamin D, är upp till fem gånger mer potent än vad många tidigare hävdat. Det är en otrolig skillnad! Dessutom är nivåerna av den särskilda typen av D-vitamin dubbelt så höga än vad forskare tidigare trott. Detta gör ägg till  en av de bästa källorna till D-vitamin!

 

Vitamin E

Det är inte vara D-vitamin du får i dig när du äter ägg. Halterna av vitamin E  är betydligt högre än man tidigare trott. Ännu ett skäl att älska ägg!

 

Kolesterolet

Har du fått höra att det kan vara farligt att äta flera ägg på samma dag, för kolesterolets skull? Innan har Livsmedelsverket haft en gräns för hur många ägg man bör äta, vilket du säkert känner till. Den nya forskningen visar dock att du kan stoppa i dig så många ägg du vill, bara du ser till att äta varierad mat i övrigt!  

 

  Källa:
Svenska ägg och Livsmedelsverket

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

50 % rabatt på VitaePro + Gåva på köpet!

Vitaepro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.