Gnugga en tomat i ansiktet

 

Tomat är en grönsak som är älskad världen över. Allt ifrån de italienska tomatsåserna i pasta eller på pizza till de chilenska tomatsalladerna och salsorna. I Sverige äter vi tomat i sallader, som ketchup eller bara rakt upp och ner som de är. Att tomat är nyttigt vet många men visste du att tomat faktiskt också har många fördelar utanpå kroppen?

 

Klassiskt när man går på spa är att man får en skön ansiktsmask och ett par gurkskivor på ögonen eftersom att askorbinsyran suger ut överflödig vätska ur huden som har orsakat svullnader. Tomat innehåller ingen askorbinsyra, däremot innehåller den salicylsyra som finns i en mängd ansiktskrämer och hudlotioner för att ta bort acne och ärr. Dessutom innehåller tomater vitaminerna A, B6, C, E och K som återställer pH-balansen i huden och håller dina porer rena!

 

Så här gör du

Det finns två smarta sätt att applicera tomat i ansiktet.

 

1. Skiva en tomat, gnugga de sedan lätt i ansiktet i cirklar. Låt juicen vara i cirka 10 minuter och spola sedan av med kallt vatten.

 

2. Du kan även gör en asiktsmask. Ta krossad tomat och blanda med ett par teskedar yoghurt. Lägg på masken på ansiktet, låt den vara i cirka 15 minuter och skölj sedan av den. Den här blandningen är väldigt mild så du kan göra det en gång per dag, se bara till att du gör en ny sats varje gång eftersom att du använder färskvaror.



 

Hälsa
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Nybörjarguide: Allt du behöver veta om att spela golf!

Hälsa

Så kommer du igång med golf utan att det kostar skjortan!

Hälsa

Upptäck golfens värld: Fem skäl till att börja spela!

Relaterade rabatter

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Hälsa

50 % rabatt på VitaePro + Gåva på köpet!

Vitaepro

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.