God och enkel rödvinsrisotto

 

Enkel och god rödvinsrisotto

Nu när hösten är här och vintern runt hörnet, kan det passa bra med en mustig och smakrik risotto. Här kommer vårt favoritrecept med vår egna hemlighet, nämligen rödvin.

 

Enkel och god rödvinsrisotto Tillagning, ca 40 min Ingredienser (4 pers) :

  • 3 dl Arborioris
  • 2 dl rött vin
  • 1 tärning höns- eller kycklingbuljong
  • 1 kruka gräslök
  • 3 st schalottenlök
  • 2 dl riven parmesan
  • 3-4 st portobellosvampar
  • Olivolja till stekning
  • Smör, salt och peppar

Gör så här:

  • Värm upp 1 liter vatten och tillsätt 1 tärning buljong. Rör om så att den blandas och ställ åt sidan
  • Finhacka schalottenlöken och ta fram en stor kastrull
  • Tillsätt schalottenlök, arborioris och olivolja i kastrullen och stek i några minuter tills riset får lite färg. Tillsätt 2 dl rött vin till det sugs upp
  • Tillsätt 4 dl buljong och låt puttra. Tillsätt hela tiden buljong under koktiden
  • Stek svampen ordentligt i smör i en separat stekpanna tills den får färg. Häll av den på hushållspapper så att vätskan rinner av, och låt stå
  • Finhacka en kruka gräslök
  • När det är ca 2 min kvar tills risotton kokat färdigt, tillsätt en matsked smör, parmesan, svamp, salt, peppar och gräslök. Avsluta med en liten skvätt rödvin och rör om ordentligt

   

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mat

15% på Smakbox!

Smakbox

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid!

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.