God och enkel rödvinsrisotto

 

Enkel och god rödvinsrisotto

Nu när hösten är här och vintern runt hörnet, kan det passa bra med en mustig och smakrik risotto. Här kommer vårt favoritrecept med vår egna hemlighet, nämligen rödvin.

 

Enkel och god rödvinsrisotto Tillagning, ca 40 min Ingredienser (4 pers) :

  • 3 dl Arborioris
  • 2 dl rött vin
  • 1 tärning höns- eller kycklingbuljong
  • 1 kruka gräslök
  • 3 st schalottenlök
  • 2 dl riven parmesan
  • 3-4 st portobellosvampar
  • Olivolja till stekning
  • Smör, salt och peppar

Gör så här:

  • Värm upp 1 liter vatten och tillsätt 1 tärning buljong. Rör om så att den blandas och ställ åt sidan
  • Finhacka schalottenlöken och ta fram en stor kastrull
  • Tillsätt schalottenlök, arborioris och olivolja i kastrullen och stek i några minuter tills riset får lite färg. Tillsätt 2 dl rött vin till det sugs upp
  • Tillsätt 4 dl buljong och låt puttra. Tillsätt hela tiden buljong under koktiden
  • Stek svampen ordentligt i smör i en separat stekpanna tills den får färg. Häll av den på hushållspapper så att vätskan rinner av, och låt stå
  • Finhacka en kruka gräslök
  • När det är ca 2 min kvar tills risotton kokat färdigt, tillsätt en matsked smör, parmesan, svamp, salt, peppar och gräslök. Avsluta med en liten skvätt rödvin och rör om ordentligt

   

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Bästa sättet att tina kött

Mat & Dryck

Bästa sättet att värma pizzarester

Mat & Dryck

Tina aldrig kött i kylskåpet

Relaterade rabatter

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

på mobilabonnemang i
4 månader hos hallon!

Med mobilabonnemang hos hallon slipper du allt krångel som bindningstider, rörliga priser och kluriga fakturor.

Mobilabonnemang 3 GB för 44 kr/mån i 4 månader
(därefter 89 kr/mån). Fria samtal & SMS ingår + 25GB surfpott!

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.