Alla hjärtans dag närmar sig och ju längre man har varit i ett förhållande, desto mindre brukar man fira kärleken den 14 februari. Även om man inte gör något stort eller speciellt så kan man lyxa till det lite med till exempel en dessert efter middagen.
Den här moussen är otroligt god, fluffig och enkel att göra. För dig som fortfarande håller kosten så här efter julen är den perfekt då den består av nästan bara bär och väldigt lite socker.
Du behöver (för 2-3 portioner)
1kg frysta bär och/eller frukt
1 tesked socker
1 äggvita från ett normalstort ägg
Så här gör du
- Stoppa alla bären i en matberedare och kör i cirka 1 minut tills bären har blivit till en tjock pasta. Tillsätt sockret pö om pö och pulsera matberedaren emellan.
- Tillsätt äggvitan lite i taget tills smeten har blivit fluffig och porös. När den dessutom har blivit betydligt ljusare i färg är moussen färdig.
(Om moussen fastnar längs sidorna på matberedaren häller du över det i en skål och kör med en vanlig elvisp och en slickepott).
- Häll upp moussen i glas tillsammans med lite vispad grädde (om du vill) och dekorera med lite bär.
Helst ska du äta moussen direkt men den klarar sig i kylskåpet i cirka två timmar. Eftersom att det är så pass lite socker i moussen klarar den sig inte längre utan att sjunka ihop.
Det här receptet är taget från Serious Eats. Originalreceptet hittar du här.