Gör din egen hummus

Strö gärna över exempelvis sesamfrön eller solroskärnor för lite mer textur. 

 

Hummus är en krämig och smakrik röra med rötter i det arabiska köket. Du kan enkelt göra den hemma för att sedan servera den som tillbehör till maten eller som dipp till grönsaker eller bröd.

 

Ingredienser, 8 pers

  • 5 dl kokta kikärtor (du kan antingen blötlägga och koka själv eller köpa färdigkokta)
  • 0,5 tsk salt
  • 2- 3 st vitlöksklyftor
  • 4 msk tahini (sesampasta, finns färdig att köpa)
  • 0,5 dl citronsaft
  • 0,5 dl fin olivolja
  • 1 nypa spiskummin
  • vitpeppar

 

Gör så här

1 ) Blötlägg kikärtorna över natten och koka dem sedan, alternativt köp färdigkokta på burk eller i tetra.

2 ) Skölj kikärtorna noga i durkslag och rysta så att vattnet rinner av.

3 ) Mixa kikärtorna tillsammans med olivoljan.

4 ) Pressa i vitlök, häll i tahini och kryddor. Mixa lite till.

5 ) Smaka av med citronsaft, lite åt gången.

6 ) Lägg upp på fat och ringla över lite olivolja.

7 ) Servera och njut!


Dippa gärna grönsaker och bröd i hummusen, det är fantastiskt gott! 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Gör en lyxig påskbrunch

Mat & Dryck

Så har du alltid vin till matlagningen

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.