Gör dina kläder rättvisa med garderobsfix

Kläder på galgar upphänga vid ett fönster

Nu tar vi en titt på det här med garderob. Oavsett om du har en fast anordning, en separat klädkammare eller en enkelt klädstång finns det rum för förbättring. Se till att hitta lättare i garderoben och imponera på sig själv och alla andra lyckliga som får ta sig en titt.

Hur hänger kläderna egentligen?

Omaka galgar som en plockat på sig från klädaffär, köpt separat eller fått från annan håll förhindrar ett enhetligt intryck. Smala galgar gör att du får plats med fler på stången. Sammetsbeklädda galgar hindrar plagg från att enkelt glida av och fungerar väl för blusar av olika slag. Oavsett vilken modell du väljer skapar du ett mer harmoniskt intryck genom att använda samma typ.

Genom att nyttja klädstänger i olika nivåer kan du hänga upp både plagg för överkroppen som för nedredelen. Byxor kan hängas upp med byxgalgar och klänningar eller kjolar kan draperas över galgens nedre hälft. Passa på att hänga upp dina kläder utefter ett system som passar. Färgkoordinerat, uppdelat på över- och underdelar, hängt utefter vilka plagg du vanligtvis använder… möjligheterna är oändliga.

Säsongsrensning

En välorganiserad garderob. En välorganiserad garderob. Håll din garderob aktuell genom att enbart ha plagg för rätt säsong framme. Sommartid kan vinterställ och långkalsonger packas ned, och under vintern är det knappast aktuellt med soliga sommarklänningar. Tumregeln är att de plagg (tillhörande rätt säsong) du använder ofta ska vara lättillgängliga, resterande kan packas ned i snygga lådor som förvaras längst upp eller ovanpå garderoben. Ett plus är att det blir presentöppning när det är dags att byta kläder och gamla kära plagg åker fram till galgen igen.

Gallring

Gallra bland dina kläder och accessoarer med jämna mellanrum. Släng eller laga det som är slitet, skänk bort de plagg du tröttnat på och var inte för snabb med att köpa något nytt. Det underlättar att göra en gallring en gång i halvåret eller en gång per år. Förslagsvis i samband med att säsongsgardroben byts ut och en har möjlighet att gå igenom allt. Tips för att identifiera plagg som bör gallras är att ha en fördelare (tom galge eller galge med tygstycke på) som hängs in i garderoben. När du använder ett plagg hänger du den till vänster om fördelaren. När det är dags för gallring ryker allt som hänger på den oanvända sidan.

Tips & Trix
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Boende

Trygg vardag med Tryggsam – medlemmar hos Seniordeal får ID-skydd

Boende

Tryggsam tipsar – så undviker du ID-bedrägeri på semestern

Relaterade rabatter

1000:- rabatt på resor till Spanien!

Mindre än 1 vecka kvar

Airtours

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

10% på kalendrar, almanackor och sällskapsspel!

Mindre än 1 vecka kvar

Kalenderspecialisten

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.