Grilla fylld portobello med mozarella

Den saftiga och “köttiga” svampen blir fantastisk på grillen. 

Svamp kan vara så mycket mer än bara vanliga champinjoner. Portobellosvampen är saftig och har en härlig struktur, den blir perfekt på grillen. Välj de största exemplaren du hittar i butiken och ladda grillen – det kommer bli underbart gott!

 

Ingredienser 4 personer

  • 4 stora portabellosvampar
  • 1 dl naturella pinjenötter
  • 4 msk grillad paprika på burk (i olja)
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Färsk persilja för dekoration

Marinad

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad eller färsk oregano
  • 2 msk vanlig kinesisk eller japansk soja
  • 1 dl naturell balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • Eventuellt lite chilipulver (valfritt)

Fyllning

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten påse färsk babyspenat (à 65 g)
  • 200 g mozzarellaost

Gör så här

1 ) Borsta rent svamparna eller skölj dem och låt torka.

2 ) Ta bort “foten” på svampen.

3 ) Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna (använd inte olja).

4 ) Gör marinaden:

  1. Skala och pressa vitlöken och lägg i en skål eller bunke.
  2. Blanda därefter i oregano, soja, balsamvinäger och olivolja.
  3. Lägg i svamparna och vänd dem så de blir täckta av marinaden.

5 ) Gör fyllningen:

  1. Fräs vitlöken olja i en stekpanna någon minut, använd medelvärme och se till att den inte blir bränd.
  2. Lägg i spenat så att den mjuknar och blir “geggig”.
  3. Krydda med salt och peppar efter smak.
  4. Dela mozzarellaosten i skivor, under en centimeter breda.
  5. Placera svamparna på grillen i några minuter, ha undersidan neråt.  Lyft av från grillen.
  6. Lägg mozarellan och spenatblandningen i svamparna.
  7. Placera de fyllda svamparna på grillen, gärna under lock.
  8. Låt grillas tills mozzarellan smält.
  9. Servera med pinjenötter, grillad paprika och färsk persilja.

6 ) Serveras som tillbehör eller endast exempelvis med bröd och sallad. Njut!  

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Gör en lyxig påskbrunch

Mat & Dryck

Så har du alltid vin till matlagningen

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.