Grilla fylld portobello med mozarella

Den saftiga och “köttiga” svampen blir fantastisk på grillen. 

Svamp kan vara så mycket mer än bara vanliga champinjoner. Portobellosvampen är saftig och har en härlig struktur, den blir perfekt på grillen. Välj de största exemplaren du hittar i butiken och ladda grillen – det kommer bli underbart gott!

 

Ingredienser 4 personer

  • 4 stora portabellosvampar
  • 1 dl naturella pinjenötter
  • 4 msk grillad paprika på burk (i olja)
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Färsk persilja för dekoration

Marinad

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad eller färsk oregano
  • 2 msk vanlig kinesisk eller japansk soja
  • 1 dl naturell balsamvinäger
  • 1 dl olivolja
  • Eventuellt lite chilipulver (valfritt)

Fyllning

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten påse färsk babyspenat (à 65 g)
  • 200 g mozzarellaost

Gör så här

1 ) Borsta rent svamparna eller skölj dem och låt torka.

2 ) Ta bort “foten” på svampen.

3 ) Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna (använd inte olja).

4 ) Gör marinaden:

  1. Skala och pressa vitlöken och lägg i en skål eller bunke.
  2. Blanda därefter i oregano, soja, balsamvinäger och olivolja.
  3. Lägg i svamparna och vänd dem så de blir täckta av marinaden.

5 ) Gör fyllningen:

  1. Fräs vitlöken olja i en stekpanna någon minut, använd medelvärme och se till att den inte blir bränd.
  2. Lägg i spenat så att den mjuknar och blir “geggig”.
  3. Krydda med salt och peppar efter smak.
  4. Dela mozzarellaosten i skivor, under en centimeter breda.
  5. Placera svamparna på grillen i några minuter, ha undersidan neråt.  Lyft av från grillen.
  6. Lägg mozarellan och spenatblandningen i svamparna.
  7. Placera de fyllda svamparna på grillen, gärna under lock.
  8. Låt grillas tills mozzarellan smält.
  9. Servera med pinjenötter, grillad paprika och färsk persilja.

6 ) Serveras som tillbehör eller endast exempelvis med bröd och sallad. Njut!  

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

1000:- rabatt på resor till Spanien!

Mindre än 1 vecka kvar

Airtours

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

10% på kalendrar, almanackor och sällskapsspel!

Mindre än 1 vecka kvar

Kalenderspecialisten

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.