Grön och god avokado är en rejäl vitaminbomb

En avokado som är delad på hälften. Avokadohalvorna ligger på ett träbord. God och grön avokado, superhärlig till maten och nyttig.

En halv avokado om dagen räcker för att man ska få i sig allt det nyttiga från denna vitaminbomb. Fullproppad med proteiner och vitaminer är avokado ett bra inslag i en hälsosam och varierad diet. Så, vad är egentligen fördelarna med att äta avokado?

Listan är lång….

Avokado innehåller bland annat: 18 olika aminosyror, 14 olika mineraler, fibrer, vitaminerna C, E och K samt omega 3-fettsyror. Som en bonus är den typ av fett som finns i avokado enkelomettat (samma sort som finns i olivolja) och som bidrar till en god hjärthälsa. Fiberrik som den är ger den också mer mättnadskänsla! Oavsett om du äter avokado som del av en maträtt eller till mellanmål hjälper den dig att vara mätt längre.

Lätt att laga

Avokado är visserligen gott, men för mycket av det goda kan leda till att man tröttnar på smaken. Det positiva med avokado är att det är lätt att använda till mängder av recept så att den inte bara måste ätas skivad på en macka eller i en sallad. Exempelvis finns det avokadosoppa, avokadoröra, makaroner med ostsås och mixade avokado eller i fruktsallad. Det går även finnemang att inkorporera i bröd och bakelser. Mosad avokado kan ersätta smör i recept och göra dem nyttigare och veganska, och kan ersätta majonnäs som bindningsmedel i äggsallad.

Mat & Dryck
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Är frusna grönsaker bättre än färska?

Mat & Dryck

Förvara aldrig lök och potatis tillsammans!

Mat & Dryck

Fried rice – ”thailändsk pytt i panna”

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

Bli en klimathjälte med Matsmart och spara 50 kr!

Matsmart

Hälsa

15% rabatt på hälsotest!

Dynamic code

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Gåva på köpet när du beställer müsli

Mymuesli

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Oktoberdeal - 23% permanent nedsatta kvalitetsviner!

Vinoteket.se erbjuder hemleverans av expertutvalda viner. Fri frakt och snabb leverans hem till dörren på en tid som passar dig – inga fler långa köer och tunga kassar!

*Erbjudandet gäller så långt lagret räcker

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.