Guide: Den danska pärlan

Staden ligger precis vid havet och omringas av enastående natur – ett perfekt sommarresmål! 

Om du vill resa till en vacker, pittoresk och inspirernde hamnstad så är danska Fredrikshamn verkligen att rekommendera. Staden ligger på Nordjylland, bara ett stenkast från Göteborg. Att resa hit på sommaren är en härlig upplevelse.

Fredrikshamn ligger mycket vackert beläget med Kattegatt åt ena sidan och höjderna i slutet av den Jyske Ås på andra sidan. Främst är nog staden känd som ett färjeläge, en hamnstad. Många svenskar åker hit på dagsturer för att shoppa, äta gott och sedan åka hemåt igen. Andra stannar till en kort stund innan de bilar vidare ner över kontinenten. Eftersom staden är fantastiskt fin och har väldigt mycket att erbjuda så borde fler åka hit just därför – för att stanna upp och just njuta av allt Fredrikshamn har att erbjuda!

Shopping 

Fredrikshamn är en riktigt bra stad för shopping. Här kan du strosa med ditt sällskap i stadens fina centrum och i lugn ro och verkligen ta in upplevelsen. Till skillnad från i många svenska städer så är tempot lägre, de flesta tycks flanera snarare än att springa från butik till butik. Du kan njuta av shopping i de fina stråken där du hittar vanliga klädaffärer, designbutiker och delikatessbutiker. Självklart finns det även många fina och bra inredningsbutiker, det är ju trots allt Danmark vi talar om. Om du blir trött i benen efter allt strosande så finns det många restauranger och kaféer där du kan njuta av danska godsaker.

 


Njut av den vackra och typiskt danska arkitekturen. 

Exotisk känsla strax utanför stan

Om du reser hit i sommar så är den långgrunda Palmstranden (på danska “Palmestranden”) ett måste. Här går det att tillbringa timmar eftersom det är så vackert, det känns som att vara på en betydligt sydligare breddgrad. Stranden med den vita sanden och alla de vajande palmerna har faktiskt omnämnts som Danmarks bästa. Packa en picknickkorg eller låna en grill på plats för härlig strandgrillning.

Du tar dig hit antingen med bil, med buss eller med cykel. Cyklar finns att låna eller hyra på turistbyråerna. En bra sak med turistcyklarna är att cykelnyckeln ger dig gratis inträde till vissa av stadens muséer. Väl på turistbyrån så kan du passa på att be om en turistkarta och även fråga efter andra intressanta utflyktsmål. Här finns mycket att se.

Historiska Bangsbo och pittoreska Sæby 

Strax söder om staden ligger något som stadens invånare verkar vara riktigt stolta över, nämligen naturområdet Bangsbo. Förutom att platsen är känd för sin historiska signifikans under andra världskriget så finns här mycket annat att uppleva. Den som vill kan ge sig ut på upptäcksfärd i ett gammalt fort och i flera bunkrar från andra världskriget. Är du intresserad av blommor och växtlighet så rekommenderar vi ett besök i den botaniska trädgården där du även kan se den ståtliga herrgården med anor från 1300-talet.

Kring Bangsbo går många vandringsleder, vill du så kan du exempelvis vandra i skogen med fredliga kronhjortar. Har du bil rekommenderar vi starkt en tur till den pittoreska lilla köpstaden Sæby. I Sæby kan du kan strosa i den stämningsfulla segelbåtshamnen och njuta av enastående mat på någon av alla fiskrestauranger. Färskare fisk får man leta efter!

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Hälsa

Öronproppar för noice-cancellation

Livsstil

Pastellfärgad “Lever-Livet” Keps

Boende

Mygglampa Effektiv

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.