Guide: Möt våren i Amsterdam


Detalj från en av broarna.

Funderar du på att boka en resa redan nu till våren? Det finns få städer som är så perfekta att uppleva våren i som Amsterdam. Det är smidigt att resa dit och att ta sig runt. Stämningen är varm och genuin. Dessutom är staden makalöst vacker med sina glittrande kanaler och all sin blomsterprakt.

 

Shopping

Du som gillar att shoppa bör definitivt styra kosan mot Gerard Doustraat. Här hittar du allt från lyxigt mode till ett genuint sortiment av ostar. På Lindengracht marknad får gourmanden i dig full tillfredställelse. Under trädens grönskande grenar kan du i lugn takt strosa runt och insupa alla dofter och den bubblande atmosfären. Sortimentet är mycket bra och prisnivån rimlig. När det börjar knorra i magen finns det färdiglagad mat att köpa. Slå dig sedan ner på en bänk och njut. För den som älskar blommor är Bloemenmarkt ett himmelrike. Marknaden äger rum på ett flertal båtar i en av kanalerna. Här finns det mycket att fotografera.

 


Ta dig runt som stadens invånare – på cykel!

Kultur

Bara du har det minsta konstintresse så bör du besöka Van Gogh Museum. Förbered dig på en storslagen upplevelse! Ett tips är att gå dit på kvällen för att slippa köa bland alla andra besökare. Titta även förbi Rijksmuseum där kan du uppleva verk av bland andra Vermeer och Rembrandt.

Mat och dryck

I Holland bor ungfär 170 etniciteter, vilket märks på tallriken. Den holländska maten är en kärleksfull mix av det mesta. Italien kan dock ses som ett av de länder som påverkat matkulturen i landet allra mest. I Amsterdam finns många riktigt lyxiga restauranger i världsklass, här gäller det att boka veckor eller månader i förväg för att få bord. Om du inte har så stor resebudget kan du köpa fantastisk mat från olika foodtrucks och marknadsstånd.

Självklart finns det även mängder med restauranger i den lägre prisklassen. Om du är förtjust i ost så är Amsterdam en fantastisk stad att vara i. Gouda, Leiden och Edamer är tre typiskt fina ostsorter. Osttraditionen sträcker sig så långt tillbaka som till 400-talet. Öl är en populär dryck i hela Holland. Precis som osten så började ölen tillverkas i landet redan under medeltiden. Mellan 1200-talet och 1600-talet var Amsterdams vatten smutsigt och ohälsosamt. Vin kostade för mycket för vanligt folk som istället drack stora mängder öl. Idag är Heineken, Brandt och Amstel kända ölsorter. 

 


Passa på att åka med någon av alla turistbåtar.

 


Från en båt kan du verkligen uppleva staden på ett bra sätt.

 


Holland är känt för sina träskor, tulpaner och väderkvarnar – men är så mycket mer!

Resor
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Resor

Bisarra lagar i Nordkorea

Resor

Resebokningar ökar efter vaccinbesked

Resor

Det här knepet kommer spara mycket oro när du är på semester

Relaterade rabatter

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Mindre än 1 vecka kvar

Gandini Guiding Sisters

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.