Guide: Till fots i Dublin

Den berömda bron Samuel Beckett Bridge. 

Knyt på dig ett par bekväma skor och åk till Dublin i några dagar. Den gröna öns huvudstad är ganska så liten till ytan – till fots kan du uppleva hela staden på bara en helg.

 

Resan och maten

Att ta sig till Dublin är lätt, avgångarna från de svenska flygplatserna är många. Flera av de irländska bolagen flyger till och från Sverige och du kan klara dig under 2000 kronor tur och retur. Väl i Dublin får du räkna med en hel del promenader eller taxiresor. Tunnelbana finns inte och spårvagnen trafikerar bara en enda gata. Staden känns personlig och varm, det är lätt att få kontakt med människor och de flesta verkar ha väldigt nära till skratt. Staden präglas av en tydlig pubkultur. På puben serveras inte bara öl och whiskey, här kan du även beställa in en nästintill överdimensionerad portion pubmat för ungefär fyra euro. Maten i Dublin är kanske inte den lyxigaste, men med den trevliga stämningen på restaurangerna och pubarna smakar den desto bättre.

 


Ett besök på The Temple Bar hör till. 

Upplev staden

Mitt i Dublin ligger O’Connell Street. Därifrån avgår många bussar och gatan är en riktig knytpunkt. Här hittar du även det kända konstverket “The Spire of Dublin” som är bra som riktmärke när du ska vandra runt i staden. Ett Dublin utan whiskey är nästan otänkbart. Passa på att besöka Old Jameson Distillery mitt i staden. Här lär du dig precis allt om den välkända Jamesons Whiskey som började tillverkas redan på 1700-talet. Du får utforska whiskeyn med alla sinnen, så att säga. Under guidad tur får du prova dig igenom whiskeyns historia och njuta av en lunch på The Jamesons Restaurant. Priserna är överkomliga, precis mycket anat i Dublin.

För ungefär 1 400 kronor natten kan du bo på The Clarence. Detta välkända hotell grundades av och ägs av U2-medlemmarna Bono och The Edge. Om du är det minsta intresserad av deras musik så är The Clarence ett absolut måste! Är du litteraturintresserad så finns det mycket att se och uppleva i Dublin. Lär exempelvis känna Oscar Wilde och George Bernard Shaw samtidigt som du provar dig igenom Irlands ölsortiment – det är bara möjligt i denna stad. Platsen för detta är The Duke. Dublin försöker inte vara en märkvärdig stad, ingen vill verka pretentiös här. Vad du ser är vad du får, och det är verkligen inte illa. Det du får är en trevlig och härlig upplevelse med många skratt!

 


Har du tid så är ett besök på landsbygden en oförglömlig upplevelse.

 


Många av Dublins husfasader är vackra. 

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Resor

Bisarra lagar i Nordkorea

Resor

Resebokningar ökar efter vaccinbesked

Resor

Det här knepet kommer spara mycket oro när du är på semester

Relaterade rabatter

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Mindre än 1 vecka kvar

Gandini Guiding Sisters

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.