Hacka lök utan tårar

 

 

Om man har känsliga ögon är det rent ut sagt hemskt att hacka lök. För nästan alla svider eller rinner det lite men om man har känsliga ögon kan det rinna i flera minuter efter att man hackat klart löken. Om man nu vågat hacka löken med grumlig syn.

 

Det finns en mängd tips och tricks på hur man ska undvika de svidande ögonen och de verkar fungera olika bra för olika personer. Vi har samlat några smarta tips som du kan testa nästa gång du hackar lök.

 

Bröd i munnen

Att ha en stor bit bröd i munnen när man hackar lök kan reducera eller till och med helt ta bort de svidande ögonen. Man vet inte riktigt varför det är så men teorin är att brödet absorberar enzymerna som får dig att gråta.

 

Gnugga en citron mot kniven

Det här är väldigt enkelt om du har en citron hemma. Dela den bara på mitten och gnugga mot båda sidorna på kniven. Du ka dock behöva gnugga in mer citronjuice efter en liten stund.

 

Använd en väldigt vass kniv

När du förstör cellerna i löken så får du den att släppa ut ämnet som gör att det svider i ögonen. Ju vassare kniv, desto mindre kommer du förstöra lökens celler!

 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt på vitaminer och mineraler!

Din Vitamin

Mat

15% på Smakbox!

Smakbox

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid!

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.