Håll inbrottstjuvar borta med de här enkla knepen

Att komma hem och upptäcka att man har haft inbrott är en riktigt mardröm. De flesta inbrotten sker på helger, under semestern och på dagtid. När vi inte är hemma helt enkelt.

Om man inte vill lägga massvis med pengar på kameror och dyra larm finns det några smarta tricks man kan göra för att lura tjuvarna. De kan du läsa här nedan.

 

Ge intrycket att någon är hemma

En inbrottstjuv går sällan direkt fram och bryter upp dörren utan brukar försöka kontrollera om någon är hemma eller kan tänkas komma hem snart. När vi åker på semester brukar vi se till att ha allting rent och städat tills när vi kommer hem, men det kan vara smart att lämna det lite ostädat också. Du kan till exempel lämna en kaffekopp och en uppslagen tidning på köksbordet eller en tom kastrull med lock på spisen. Förhoppningsvis tror tjuvarna att du strax är hemma och låter din bostad vara ifred.

 

Använd timers

Se till att försöka ha några timers påkopplade när du ska resa bort. Om olika lampor i huset tänds och släcks olika tidpunkter kan det ge intrycket att någon är hemma.

 

Skryt inte om din resa på sociala medier

Sedan sociala mediers spridning ser vi ofta semesterbilder och uppdateringar från folk som är utomlands. Om en inbrottstjuv ser att du befinner dig i thailand så vet hen att det är fritt fram att kliva in i din bostad.

 

Ta hjälp av dina grannar

Bara en liten sak som att ta in posten kan göra stor skillnad. Om en inbrottstjuv ser att det ligger post från 1 vecka tillbaka i brevlådan så kan de anta att huset står tomt. Fråga grannarna om de kan hjälpa dig att ta in posten, vattna blommorna eller bara hålla lite koll på din bostad när du är borta.

Boende
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Boende

Så inreder du ett praktiskt och lyxigt hemmakontor

Boende

Hemlarm med abonnemang

Boende

Robert var med om ID-kapning – Tryggsam räddade en halv miljon

Relaterade rabatter

Boende

15% rabatt på speldosor med vackert fågelkvitter!

Northmans

Boende

Skaffa 100% förnybar el till kanonpris!

Skellefteå Kraft

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.