Håll salladen fräsch längre

Isbergssallad eller romansallad brukar klara sig ganska länge i kylskåpet men när man då och då köper en påse med blandad sallad, rucola eller spenat brukar den bli brun, klibbig och dålig på bara några dagar.

Att behöva slänga mat är både oekonomiskt och dåligt för miljön, o andra sidan sätter man sig ju inte och äter mat som har blivit dålig. Som tur är finns det ett väldigt enkelt knep för att förlänga livslängden på salladen!

 

Pappershanddukar

När du kommer hem från affären är det första du ska göra att öppna salladspåsen, sedan lägger du ner några hopvikta ark hushållspapper eller servetter i påsen. Pappret suger upp fukten som annars gör att din sallad tappar sin spänst och blir dålig snabbare.

 

Testa själv, din sallad kommer att klara sig flera dagar längre i kylskåpet!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Gör en lyxig påskbrunch

Mat & Dryck

Så har du alltid vin till matlagningen

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.