Håll salladen fräsch längre

Isbergssallad eller romansallad brukar klara sig ganska länge i kylskåpet men när man då och då köper en påse med blandad sallad, rucola eller spenat brukar den bli brun, klibbig och dålig på bara några dagar.

Att behöva slänga mat är både oekonomiskt och dåligt för miljön, o andra sidan sätter man sig ju inte och äter mat som har blivit dålig. Som tur är finns det ett väldigt enkelt knep för att förlänga livslängden på salladen!

 

Pappershanddukar

När du kommer hem från affären är det första du ska göra att öppna salladspåsen, sedan lägger du ner några hopvikta ark hushållspapper eller servetter i påsen. Pappret suger upp fukten som annars gör att din sallad tappar sin spänst och blir dålig snabbare.

 

Testa själv, din sallad kommer att klara sig flera dagar längre i kylskåpet!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mat

15% på Smakbox!

Ny!

Smakbox

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid!

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.