Håll salladen fräsch längre

Isbergssallad eller romansallad brukar klara sig ganska länge i kylskåpet men när man då och då köper en påse med blandad sallad, rucola eller spenat brukar den bli brun, klibbig och dålig på bara några dagar.

Att behöva slänga mat är både oekonomiskt och dåligt för miljön, o andra sidan sätter man sig ju inte och äter mat som har blivit dålig. Som tur är finns det ett väldigt enkelt knep för att förlänga livslängden på salladen!

 

Pappershanddukar

När du kommer hem från affären är det första du ska göra att öppna salladspåsen, sedan lägger du ner några hopvikta ark hushållspapper eller servetter i påsen. Pappret suger upp fukten som annars gör att din sallad tappar sin spänst och blir dålig snabbare.

 

Testa själv, din sallad kommer att klara sig flera dagar längre i kylskåpet!

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Rötmånad – det här ska du tänka på

Mat & Dryck

Så här får du avokado att mogna snabbt

Mat & Dryck

Därför ska du lägga jordgubbarna i saltvatten

Relaterade rabatter

Mat

Bli en klimathjälte med Matsmart och spara 50 kr!

Matsmart

Hälsa

15% rabatt på hälsotest!

Dynamic code

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Gåva på köpet när du beställer müsli

Mymuesli

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Veckans SMS-erbjudande

NYHET! VitaePro- det självklara valet för muskler och leder har blivit ännu bättre för hjärtat! Har du inte testat Sveriges mest sålda kosttillskott än? Då borde du ge NYA VitaePro en chans i sommar.

NYHET! VitaePro- det självklara valet för muskler och leder har blivit ännu bättre för hjärtat! Har du inte testat Sveriges mest sålda kosttillskott än? Då borde du ge NYA VitaePro en chans i sommar.