Hembakat lantbröd

En rykande färsk skiva lantbröd med smör och ost kan vara något av det godaste som finns till frukost. Som tur är så är det enkelt att baka – här är vårt bästa recept!

 

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 1 msk salt
  • 11 dl specialvetemjöl

 

Gör så här

1 ) Värm vattnet till kroppstemperatur, cirka 37°C. Rör ut jästen och saltet i vattnet.

2 ) Blanda i mjöl, lite åt gången.

3 ) Jobba ihop en smidig, men lite kladdig, deg. Låt degen jäsa under duk i cirka 45 minuter.

4 ) Forma till en limpa och lägg på plåt med bakplåtspapper.

5 ) Sätt ugnen på 200°C.

6 ) Låt jäsa igen under bakduk, nu i 30 minuter.

7 ) Grädda brödet i mitten av ugnen i cirka 35 minuter. Vill du ha en lite hårdare skorpa kan du grädda cirka tre minuter extra på maxvärme precis på slutet.

8 ) Skär upp när brödet hunnit svalna lite och servera med önskat pålägg.  

Tips

Baka några extra bröd, låt dem svalna och skiva därefter i lagom tjocka skivor. Frys in och plocka sedan fram så många skivor du vill ha. Låt de frysta skivorna tina i påsen eller rosta dem i brödrosten. Det är hur bra som helst!  

Njut av frasigt, gott bröd. 

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Gör en lyxig påskbrunch

Mat & Dryck

Så har du alltid vin till matlagningen

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Relaterade rabatter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

50kr extra rabatt på Middagsfrids prova-på-erbjudande

Middagsfrid

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Nyhet! Smakrik Ripasso på handplockade druvor

Marastoni Ripasso är en kraftig Ripasso från en av svenska vinälskares absoluta favoritregioner.

Vinet jäser med de torkade druvorna från Amarone-produktionen för att bli extra fylligt och smakrikt.

Alkoholinformation
Artnr 50285–01 | 75cl | 99 kr

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.