Hemmagjord granola

Njut av din alldeles egen granola – varje morgon!

Granola är en slags ugnsrostad müsli. Knaprig, nyttig och fantastiskt god! Strö den över yoghurten och ät den till frukost eller mellanmål, gärna med olika bär efter säsong.

5 dl havregryn (byt ut till fiberhavregryn om så önskas)

2 dl dinkelflingor

2 dl boveteflingor

2 dl kokosflingor 2 dl solroskärnor

2 dl pumpakärnor

1/2 dl sesamfrön 200 g grovhackade naturella nötter t ex hasselnötter

1 tsk malen kardemumma 0.5 tsk salt

1.25 dl vatten

3 msk flytande honung eller lönnsirap 200 g torkad frukt t ex blåbär, tranbär och aprikoser

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 210 grader
  2. Strö ut de torra ingredienserna på bakplåtspapper i långpanna.
  3. Ringla över honungen/lönnsirapen och vattnet, blanda tills det blivit en något “smulig” konsistens.
  4. Placera plåten i den nedre delen av ugnen. Rosta i ca 15-20 min tills granolan är helt torr och har fått en gyllenbrun nyans. Rör om då och då.
  5. Klipp eller skär den torkade frukren i små bitar. Strö den över granolan och låt den gå med de sista fem minuterna.
  6. Låt granolan kallna ordentligt, förvara den sedan i tärslutande påse eller burk.
  7. Njut!

(Receptet ger ca 2 liter härlig granolablandning!)

Mat & Dryck
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Veckans recept – viltfärsgryta

Mat & Dryck

Täck aldrig matresterna med aluminiumfolie

Mat & Dryck

Veckans recept – Saftig kyckling med basilikasås

Relaterade rabatter

Mat

10% rabatt på kökstillbehör och baktillbehör

Kökets favoriter

Mat

Seniorrabatt på 100% ekologisk matkasse

Årstiderna

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.