Hemmagjord granola

Njut av din alldeles egen granola – varje morgon!

Granola är en slags ugnsrostad müsli. Knaprig, nyttig och fantastiskt god! Strö den över yoghurten och ät den till frukost eller mellanmål, gärna med olika bär efter säsong.

5 dl havregryn (byt ut till fiberhavregryn om så önskas)

2 dl dinkelflingor

2 dl boveteflingor

2 dl kokosflingor 2 dl solroskärnor

2 dl pumpakärnor

1/2 dl sesamfrön 200 g grovhackade naturella nötter t ex hasselnötter

1 tsk malen kardemumma 0.5 tsk salt

1.25 dl vatten

3 msk flytande honung eller lönnsirap 200 g torkad frukt t ex blåbär, tranbär och aprikoser

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 210 grader
  2. Strö ut de torra ingredienserna på bakplåtspapper i långpanna.
  3. Ringla över honungen/lönnsirapen och vattnet, blanda tills det blivit en något “smulig” konsistens.
  4. Placera plåten i den nedre delen av ugnen. Rosta i ca 15-20 min tills granolan är helt torr och har fått en gyllenbrun nyans. Rör om då och då.
  5. Klipp eller skär den torkade frukren i små bitar. Strö den över granolan och låt den gå med de sista fem minuterna.
  6. Låt granolan kallna ordentligt, förvara den sedan i tärslutande påse eller burk.
  7. Njut!

(Receptet ger ca 2 liter härlig granolablandning!)

Mat & Dryck
haus
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

1000:- rabatt på resor till Spanien!

Mindre än 1 vecka kvar

Airtours

500:- rabatt på alla sol- och badresor!

Airtours

Nöje

10% på kalendrar, almanackor och sällskapsspel!

Kalenderspecialisten

Nöje

Fri frakt vid köp över 299 kr!

Adlibris

Glasögon

Succén fortsätter! Få 1000 kr rabatt på alla progressiva glasögon hos Glasögonmagasinet!

Glasögonmagasinet

Ekonomi

Beställ en pensionsanalys med Seniordeal & SFB

Svenska Fribrevsbolaget

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.