Högt tempo och fantastisk mat

Sydkorea i ett nötskal

Ett besök i Seoul, Sydkorea.

Ett besök i Seoul, Sydkorea. Sydkoreas huvudstad, Seoul, är hem för mer än landets halva befolkning. Räkna inte med att du blir bemött på engelska, så utrusta dig med en liten parlör eller förbered några meningar för att kunna navigera gatustånd och lunchrestauranger. Det väluppbyggda och supermoderna tunnelbanesystemet för dig genom hela Seoul i ett nafs och gör det enkelt att naviga staden och bespara fötterna många timmars vandring.

Äta

Maträtter i Korea innehåller ofta Kimchi.

Maträtter i Korea innehåller ofta Kimchi. Några av Koreas maträtter har på senare år gjort intåg på svenska restauranger via det Asiatiska köket. En enkel middag med dryck går på runt 50 SEK. En central del av Koreansk mat är
kimchi, vanligen gjord på kål rikligt kryddad med chili. Det finns hundratals olika typer av kimchi, somliga mer kryddiga än andra, och de ingår ofta i andra rätter eller som en mindre rätt vid sidan av. Andra maträtter använder också en hel del kryddning och chili, så för den med känsliga smaklökar är det en god idé att i förväg veta om ett par rätter att beställa. Kryddiga rätter

  • Kimchi jigae – en gryta baserad på kimchi.
  • Jjukumi är en mycket kryddig gatumat bestående av små bläckfiskar marinerade i chili.
  • Friterad kyckling finns både i kryddig och mindre kryddning tappning. Beställ en öl eller ris till och njut!
  • Toppoki/Tteokbokki är en kryddstark riskaka eller fiskbulle marinerad i chili som kan serveras med grönsaker och stekt, strimlat ägg.

Milt kryddade rätter

  • Bibimbap är en skål med en härlig blandning ris, grönsaker, kött och ägg och är alltid ett säkert alternativ.
  • Mandu är en typ av dumpling som antingen är friterad, stekt eller ångkokt.
  • Kalguksu är en nudelrätt som serveras i en stor skål med andra ingredienser.
  • Bulgogi är strimlat och marinerat kött som serveras med ris.

Shoppa

Glada shoppare ute på stan.

Glada shoppare ute på stan. Seoul huserar många spännande distrikt och varuhus med shopping för alla intressen. Området Myeongdong bjuder på västerländska och asiatiska märken och butiker till budget- och mellanprisklass. I Insadong hittar du traditionella koreanska hantverk såsom handgjort papper och keramik. Perfekt för att handla souvenirer och ta det lugnt i ett av många tehus med sötsaker.

I Gagnam finns många stora lyxiga varuhus med designermärken, biografer och underjordiska gallerior. Besök Lotte för storvaruhus som bjuder på mycket och Coex för galleria under jord. Missa inte att du kan som turist kan handla skattefritt i de större varuhusen! Be om en tax refund, ofta finns det information uppsatt i butiken, för att få tillbaka pengar eller slippa betala en del av summan.

Uppleva och se

En byggnad i äldre koreansk stil.

En byggnad i äldre koreansk stil. Styr stegen mot Changdeokgung-palatset för en inblick i traditionella Korea. Ett stort grönområde ligger intill och du kan njuta av båda äldre koreansk arkitektur, se slottsvakter klädda i gammaldags mundering och njuta av en promenad i den asiatiska trädgården. I andra delar av staden kan du boka plats på rundturer för bland annat Koreas demilitariserade zon och presidenthuset. Nöjesparken Lotteworld bjuder på möjlighet att besöka akvarium, äventyrsavdelning, vattenpark och lekland.

 

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Resor

Bisarra lagar i Nordkorea

Resor

Resebokningar ökar efter vaccinbesked

Resor

Det här knepet kommer spara mycket oro när du är på semester

Relaterade rabatter

Flyg

750 kr rabatt på guidade turer i italienska Bergamo

Mindre än 1 vecka kvar

Gandini Guiding Sisters

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

Buss

Res i högsta komfort tillsammans med Vy bus4you!

Vy bus4you

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.