Himmelskt god päronpaj

Välj gärna smakrika päron till denna paj. Conference att rekommendera. Foto: Pixabay

Den här tiden på året är butiker och trädgårdar fulla med saftiga, välsmakande päron. En päronpaj kan vara något av det godaste som finns – det är en sann smakupplevelse!

 

Ingredienser pajbotten

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 st normalstora ägg
  • 6 dl mjöl
  • 4 tsk bakpulver

Ingredienser pajfyllning

  • 6 st päron
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker (eller 1 msk vaniljpulver)

 

Gör så här

1 ) Börja med att sätta ugnen på 200 grader (varmluft cirka 180 grader).
2 ) Skala päronen och dela dem i två halvor. Ta bort kärnhuset helt.
3 ) Pressa citron så att du får 2 matskedar saft. Pensla sedan päronhalvorna med saften.
4 ) Ta fram en bunke och vispa smör och socker pösigt, enklast är att använda elvisp.
5 ) Tillsätt äggen i skålen, ett i taget.
6 ) Ta fram en annan skål. Blanda mjöl och bakpulver noga, och ha därefter i det i äggsmeten. Blanda noga.
7 ) Lägg degen i pajformen och tryck ut till en pajbotten.
8 ) Lägg i päronen med den platta ytan nedåt.
9 ) Smält smöret, ha i socker och blanda ner vetemjöl samt vaniljsocker. Rör noga så att det blir bra blandat. Bred ut blandningen över kakan.
10 ) Ställ i mitten av ugnen och grädda i 25-30 minuter.

LÄS OCKSÅ: De viktigaste områdena att städa hemma  

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Mat

15% på Smakbox!

Smakbox

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid!

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.