Hindra fisken från att fastna i grillgallret

Jag vet inte hur det är med andra men när våren kommer är jag så sugen på grillad mat att jag i slutet av sommaren ofta är ganska trött på grill. Nu när våren börjar smyga sig på och man äntligen kan stå ute och grilla utan att frysa ihjäl är det dock få saker som smakar så gott. 

I Sverige associerar vi ofta grill med rött kött, kyckling eller fläsk och vi är rent generellt ganska dåliga på att grilla fisk. Enligt mig är en grillad bit lax eller annan fisk bland det godaste som finns men det kan vara lite knepigt att få till en bra bit.

Medan man ofta kan slita bort ett stycke kött som fastnat lite så kommer fisken troligtvis ramla sönder i tusen bitar om man försöker sig på samma sak.

 

Men hur får man då fisk att inte fastna på gallret?

 

Majonnäs

Du behöver faktiskt bara helt vanlig majonnäs. Pensla på ett tunt lager majonnäs på båda sidorna av fisken och den kommer att vara hur enkel som helst att vända på grillen.

Majonnäs består ju egentligen nästan bara av olja men ägget gör konsistensen kraftigare och därför stannar ”majjon” kvar på det du grillar. Det här hjälper också till att grilla fisken jämnt istället för att det helt plötsligt börjar brinna på massa ställen i grillen och bränner ytan.

Mat & Dryck
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Mat & Dryck

Hacka, pressa eller riva vitlök?

Mat & Dryck

Så får du avokadon att mogna på bara tio minuter!

Mat & Dryck

Risotto – bara fantasin som sätter gränser

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt på vitaminer och mineraler!

Din Vitamin

Mat

15% på Smakbox!

Smakbox

Boende

10% på hela köpet!

Kökets Favoriter

Boende

10% på hela köpet!

Confident Living

Boende

10% på hela köpet!

Kitchentime

Mat

30% på första två kassarna hos Middagsfrid!

Middagsfrid

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.