Hit ska du åka för finrum och pubhäng

London, Englands huvudstad. Perfekt destination för ett snabbt besök. London, Englands huvudstad. Perfekt destination för ett snabbt besök.

Fart och flärd under en helg: London

London ligger drygt 3 timmar bort med flyg och passar utmärkt för ett snabbt helgbesök. Huvudstad i England, med ett väl utbyggt tunnelbanenät och fantastisk taxiservice (för att få taxilicens måste taxiföraren kunna navigera alla smågator i London utan karta!).

Äta

Brittisk pubmat. En öl serverat med korv och pommes.

Brittisk pubmat. En öl serverat med korv och pommes. Brittisk mat får ofta komplimanger för sina robusta rätter, perfekta för ett pubbesök med en öl nära till hands. I London hittar du enkelt billiga favoriter som fish & chips, köttpaj och
bangers and mash (korv med potatismos). Dyrare alternativ som definitivt är värdiga smakupplevelser vid ett restaurangbesök är Biff Wellington. För den äventyrslystne kan ett försök till att ta en hel portion Full English Breakfast vara något spännande. Frukostmålet innehåller tomater, ägg, svamp, korv, blodpudding, potatis och rostat bröd och är relativt billigt.

Vissa serverar även bruna bönor. Våga prova lite spännande brittiska desserter också! För den som sitter klistrad framför tv:n varje vecka och följer Hela England Bakar är vissa bakelser på pubmenyn välbekanta: Sticky Toffee Pudding, Trifle, Eton Mess samt Bread and Butter Pudding. För att ge en uppfattning av bakelserna är Sticky Toffee Pudding en sockerkaka med dadlar/russin indränkt i karamellsås som serveras med glass. De andra desserterna är på ungefär samma nivå.

Shoppa

Ett urval slipsar på ett varuhus i London.

Ett urval slipsar på ett varuhus i London. För den shoppingsugne finns det ett stort urval. Varuhus kommer i prisklasser från det mer exklusiva och lyxmärkessäljande Harrods och Harvey Nichols till Westfield White City med ett blandat utbud märken och priser.
Oxford Street är en välkänd shoppinggata där du hittar både lyxmärken, vanliga butiker och kända märken. Detta shoppingstråk huserar också flertalet varuhus och har över 300 butiker inklämt på knappt en 2-kilometerssträcka.

Passa på att uppleva de många härliga marknaderna som dyker upp under utvalda helg- och vardagar. Några populära marknader är
Portobello Market (känd från filmen Notting Hill med Hugh Grant och Julia Roberts),
Brick Lane’s söndags och lördagsmarknader som bjuder på vintage, delikatesser och accessoarer, och
Covent Garden Market som dagligen bjuder på något nytt.

Uppleva

Afternoon Tea för två på finsalong. Går att uppleva på tesalong eller i vissa hotell.

Afternoon Tea för två på finsalong. Går att uppleva på tesalong eller i vissa hotell. Kulturella London bjuder på ett brett utbud för de flesta smaker. Några sevärdheter utan inträdeskostnad inkluderar: Tower bridge, British Museum, Somerset House och British Library. Välkända monument hittar du relativt nära varandra och du hinner vandra mellan ett par sightseeingmål under en eftermiddag: Big Ben, Westminster Abbey, London Eye, 10 Downing Street, Piccadilly Square och Trafalgar Square. Missa inte en eftermiddag på en riktig terservering.

Finare hotell, terum och restauranger serverar Afternoon Tea där du kan avnjuta utvald te i kombination med småkakor, scones och andra läckra bakelser. West End är hem för Londons musikal- och teaterscen. Boka biljetter online eller på plats och se storslagna verk såsom Fantomen på Operan, Jesus Christ Superstar, Lejonkungen eller Les Miserables.

Resor
Seniordeal
Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Relaterade artiklar

Resor

Bisarra lagar i Nordkorea

Resor

Resebokningar ökar efter vaccinbesked

Resor

Det här knepet kommer spara mycket oro när du är på semester

Relaterade rabatter

Hälsa

10% rabatt vid köp över 350kr – även på kampanjvaror!

Apotek Hjärtat

  • RABATTER
  • ARTIKLAR

Vår webbplats använder cookies för att förbättra upplevelsen för dig som besökare. Läs mer här.